Inno3D та Gigabyte представили відеокарти з прихованим кабелем живлення: NVIDIA RTX 4060 Ti, RTX 4070 та RTX 4090

Опубликовал
Андрей Русанов

Стандартне розташування кабелю живлення відеокарти – не найзручніше чи найпривабливіше По-перше, його видно. По-друге, кабель найчастіше вигнутий, дещо стирчить убік, його можна ненароком зачепити у разі якихось маніпуляцій. Ну а для NVIDIA RTX 4090 таке розташування роз’єму – збільшення ризику нещільного контакту та виходу карти з ладу. Компанії Inno3D та Gigabyte розробили більш привабливі та практичні рішення.

На відеокартах Inno3D iChill X2 White RTX 4060 Ti та AX eSports RTX 4070 роз’єм живлення розгорнутий у протилежний бік і розташований знизу під радіатором. Кабель до нього підключається з боку материнської плати та не впадає у вічі. Він не згинається у місці з’єднання, зовнішній кожух відеокарти фіксує положення кабелю. Для живлення обох моделей потрібне лише одне 8-контактне підключення.

Хоча обидві відеокарти мають схожі приховані роз’єми живлення, вони трохи відрізняються у реалізації. GeForce RTX 4070 постачається з частково знімною задньою панеллю. Користувачі можуть підняти половинку задньої панелі, щоб відкрити 8-контактний роз’єм PCIe. GeForce RTX 4060 Ti не така довга – її конструкція обмежена невеликим відкритим жолобом унизу, яким проходить кабель. Обидві відеокарти виконані у білому кольорі та постачаються з білими кабелями.

Напрошується думка про те, що подібне кріплення добре підійшло б для RTX 4090, яка має проблеми з підключенням кабелю 12VHPWR. Inno3D не запропонувала такої моделі, але схоже компонування реалізувала Gigabyte.

Кіноклуб "Забагато драми" від Skvot.
10 лекцій та 10 практикумів, щоб зрозуміти мистецтво кіномови.Сформуй власний смак та бібліотеку фільмів і навчись писати рецензії.
Програма кіноклубу

Відеокарта RTX 4090 WindForce оновленого дизайну отримала роз’єм, також розташований у нижній частині поруч із серединою радіатора, але розгорнутий в тильну сторону (протилежно до виходів на дисплей). Кабель у ньому розташовується вільніше, але все ж таки акуратніше і надійніше, ніж за замовчанням. Компанія зменшила товщину RTX 4090 та, ймовірно, виправила механічні проблеми друкованої плати.

Джерела: Tom’s Hardware, VideoCardz

Disqus Comments Loading...