«Коаліція девайсів»: українських учнів та вчителів забезпечать ноутбуками для проведення онлайн-навчання

Опубликовал
Вадим Карпусь

Мінцифри розповіло про нову ініціативу, покликану покращити стан справ в українській освіті. Вона отримала назву «Коаліція девайсів» та має на меті забезпечити українських учнів та вчителів необхідними для навчання пристроями.

Зазначається, що через з повномасштабну війну близько 2 млн українських дітей продовжують навчатися онлайн або в змішаному форматі. З них 327 тис. вимушені пропускати уроки або й зовсім не відвідувати їх через нестачу необхідної техніки для навчання. На сьогодні учні критично потребуть понад 96 тис. ноутбуків, а вчителі більше — 29 тисяч. «Коаліція девайсів» покликана це змінити.

Ця ініціатива, анонсована в Лондоні за участі Мінцифри, МОН та Фундації Олени Зеленської, має об’єднати організації, бізнес, уряди країн та меценатів, щоб забезпечити необхідною технікою українських учнів та вчителів. Це допоможе проводити онлайн-навчання. Особливо це актуально в громадах, які найбільше постраждали від війни.

У межах ініціативи «Коаліція девайсів» вже є перші домовленості. Україна отримає понад 50 тис. пристроїв від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Education Cannot Wait, Міністерства економіки та інновацій Литви та Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA).

Онлайн-курс "Нотації BPMN" від Laba.
Опануйте мову BPMN для візуалізації бізнес-процесів, щоб впорядкувати хаос у них.Після курсу ви точно знатимете, що саме обрати для розв’язання завдань вашого бізнесу.
Дізнатись більше

Щоб ефективно інтегрувати отримані від партнерів пристрої в освітній процес, команда МОН та Мінцифри працює над створенням повноцінної цифрової освітньої екосистеми.

Нагадаємо, це не перша ініціатива із забезпечення ноутбуками української освітньої системи. Кілька років тому в рамках програми «Ноутбук кожному вчителю» українським педагогам передали понад 60 тис. ноутбуків. Для потреб українських школярів було виділено 5 тис. планшетів iPad. Окрім того, Google пообіцяла передати 43 тис. ноутбуків Chromebook для українських викладачів.

Disqus Comments Loading...