Новини Софт 21.06.2023 о 19:01 comment views icon

Корея взялась за розробку «‎антипіратського» ШІ – після реінкарнації великого місцевого сайту з краденим контентом

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Корея взялась за розробку «‎антипіратського» ШІ – після реінкарнації великого місцевого сайту з краденим контентом

Завдяки десяткам мільйонів щомісячних відвідувачів південнокорейський піратський сайт Noonoo TV нажив собі багато ворогів. Протистояння досягло точки кипіння в березні, коли мовники сформували нову антипіратську коаліцію та попередили власників про покарання в суді.

Принаймні теоретично, програма блокування інтернет-провайдера мала запобігти роботі Noonoo, але пірати могли розгорнути десятки нових доменів, за якими було б важкувато встигнути.

У квітні сайт врешті-решт закрився із повідомленням:

«Будь ласка, будьте обережні із сайтами, які видають себе за іншу особу…».

Після припинення роботи сайту журналісти Torrentfreak почали відстежувати нові реєстрації доменів, серед яких з’являлися noonoo.app, noonootv.live, noonoo2023.xyz, noonootorrent.com, noonoo.art і noonoo.lol. Останній згодом і вийшов у лідери, представивши себе 12 червня як «Noonoo TV Season2» – клон вже відомого Noonoo TV із таким самим макетом, контентом, і що цікаво, тим самим набором рекламних оголошень, що й на оригіналі. Через чотири дні новий сайт піддався масштабній DDOS-атаці.

«Noonoo TV Season 2 не має зв’язку з оригінальним Noonoo TV», — йшлося в оголошенні на сайті.

Бізнес-адреса в нижньому колонтитулі сайту стверджувала, що компанія під назвою Digisn Mowanda зараз керує сайтом з офісу в Аддіс-Абебі, Ефіопія.

У повідомленні від 18 червня Міністерство науки та ІКТ Південної Кореї заявило, що поява «Season 2» вимагає «рішучої реакції».

Англійська для початківців від Englishdom.
Для тих, хто тільки починає вивчати англійську і хоче вміти використовувати базову лексику і граматику.
Реєстрація на курс

«Оскільки збиток, заподіяний вітчизняній індустрії OTT та іншим через [оригінальний] нелегальний сайт безплатного потокового передавання «Noonoo Tv», зростав день за днем, ми блокували незаконну послугу і плануємо активно реагувати на подібні випадки», – йдеться в заяві.

Міністерство заявляє, що вже звернулося до Корейської комісії зі зв’язку з проханням прискорити прийняття рішення щодо «незаконності та порушення авторських прав на Noonoo TV Season 2», і як тільки отримає відповідь, будуть вжиті посилені заходи з блокування.

Подальша робота також полягатиме в автоматизації процесу виявлення та повідомлення про нелегальні сайти – для цього планують розробити спеціальну ШІ-технологію, яка б замінила в цій роботі людей.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: