Новини Новини 01.04.2022 о 12:33 comment views icon

MacPaw навчила CleanMyMac X виявляти підозрілі програми, які належать або пов’язані з розробниками в росії та білорусі

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Розробники MacPaw випустили оновлення для CleanMyMac XMacPaw навчила CleanMyMac X виявляти підозрілі програми, які належать або пов’язані з розробниками в росії та білорусіMacPaw навчила CleanMyMac X виявляти підозрілі програми, які належать або пов’язані з розробниками в росії та білорусіПопулярна програма для очищення та оптимізації Mac, яке дозволяє знаходити та видаляти програми російського та білоруського походження на комп’ютерах Mac, щоб захиститися від потенційних кіберзагроз.

Відколи росія розпочала війну в Україні, кількість кібератак зросла в декілька разів. Це змусило світ переоцінити справжнє значення безпеки даних. Щоб користувачам ефективніше захищати персональні дані, команда CleanMyMac додала нову категорію програм до модуля «Деінсталятор» — «Підозрілі».

Нова категорія — Підозрілі

Модуль Деінсталятор в CleanMyMac X, який дозволяє швидко видаляти встановлені застосунки з усіма пов’язаними файлами, отримав нову категорію — Підозрілі.

У Деінсталяторі встановлені програми групуються за категоріями: наприклад, у категорії «Незадіяні» відсортовані застосунки, які не відкривали більш як 6 місяців, а категорія «Розробники» групує програми за конкретними розробниками ПЗ.

Нова категорія «Підозрілі» показує та допомагає видалити програми, які належать або пов’язані з розробниками в росії та білорусі, де державні органи можуть отримувати безперешкодний доступ до даних користувачів. Не так давно MacPaw випустила безплатний застосунок SpyBuster, який визначає програми та сайти, які під’єднуються до серверів у рф та рб. Тепер аналогічну функціональність додали в CleanMyMac X.

Як працює нова функція?

Онлайн-курс "2D Animation" від Skvot.
Покроково та з фідбеком від лекторки увійдіть у 2D-анімацію через вивчення софтів, інструментів та створення кейсу у портфоліо.
Програма курсу та реєстрація

MacPaw навчила CleanMyMac X виявляти підозрілі програми, які належать або пов’язані з розробниками в росії та білорусі

Якщо будь-яка з програм, встановлених на вашому комп’ютері Mac, розроблена в Росії чи Білорусі, CleanMyMac X позначає їх як підозрілі. Щоб перевірити, чи встановлені такі програми на вашому комп’ютері::

  1. Запустіть CleanMyMac X
  2. Перейдіть до модуля Деінсталятор
  3. Знайдіть категорію Підозрілі в боковому меню
  4. Перегляньте програми в категорії та виберіть ті, які потрібно видалити.

Нова синьо-жовта тема 🇺🇦

MacPaw навчила CleanMyMac X виявляти підозрілі програми, які належать або пов’язані з розробниками в росії та білорусі

Також оновлена версія CleanMyMac X отримала елегантну синьо-жовту тему, з народними українськими орнаментами. Відтепер можна перемикатися між стандартною та синьо-жовтою темами застосунку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: