Новини Новини 14.04.2022 о 16:11 comment views icon

Monotype — розробник шрифтів Times New Roman та Arial — припинив співпрацю з російськими компаніями

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Американська компанія Monotype, яка володіє правами на популярні шрифти Times New Roman, Arial, Verdana, припинила співпрацю з російськими компаніями. Представник Monotype підтвердив це російській агенції ТАСС.

«На жаль, враховуючи нинішні обставини санкцій та міжнародні відносини з росією, ми нині не можемо вести будь-які ділові відносини з російськими компаніями або їхніми дочірніми компаніями. Ми продовжуватимемо стежити за ситуацією та належним чином оновлювати нашу політику‎»

офіційний представник Monotype

Зранку 14 квітня у соцмережах з’явилися повідомлення, що Monotype, закрила доступ до своєї бібліотеки на сайті для російських користувачів. При спробі відкрити сторінку з каталогом шрифтів, користувачі з рф бачать повідомлення про заборону доступу. Отримати доступ до шрифтів вони можуть лише з використанням VPN-сервісів.

Monotype — розробник шрифтів Times New Roman та Arial — припинив співпрацю з російськими компаніями
Повідомлення про заборону доступу, яке бачать користувачі з рф при спробі отримати доступ до бібліотеки шрифтів Monotype

Так, закриття доступу до каталогу шрифтів Monotype не прирівнюється до прямої та повної заборони для росіян користуватися шрифтами правовласника. Наразі найбільш популярні шрифти Monotype доступні для російських користувачів, наприклад, у пакеті Microsoft Office. Водночас при умові подальшого посилення санкцій західними компаніями, а сумнівів щодо цього наразі немає, росіяни врешті залишаться без Times New Roman, Arial та інших шрифтів Monotype.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: