Новини Технології 28.06.2023 о 10:27 comment views icon

«Морфобот» — інженери Калтеху створили біоробот-трансформер, який імітує рухи тварин, пристосовуючись до будь-яких умов

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Вчені Каліфорнійського технологічного інституту презентували нове покоління роботів-трансформерів, які можуть самостійно змінювати форму, пристосовуючись до потреб навколишнього середовища.

М4 (скорочення від Multi-Modal Mobility Morphobot) оснащений електронікою, двигунами та мінікомп’ютером, який дозволяє роботу вирішувати, яку форму необхідно прийняти. «Морфобот», наприклад, може за лічені секунди перетворити свої колеса на гвинти дронів, щоб здійнятись у небо, або використовувати лише два колеса, як ноги, щоб відтворити ходу.

«Морфобот» – біоробот-трансформер від вчених з Калтеху, який імітує рухи тварин, може літати і навіть керувати автомобілем

Стаття, опублікована в Nature, містить графічні зображення, які ілюструють різні форми, яких може набувати трансформер, а також малюнки тварин, які надихнули біоінженерів на розробку.

«Морфобот» – біоробот-трансформер від вчених з Калтеху, який імітує рухи тварин, може літати і навіть керувати автомобілем

Робот M4 важить близько 6 кг, досягає близько 70 см у ширину та 35 см у висоту.

Онлайн-курс "Нотації BPMN" від Laba.
Опануйте мову BPMN для візуалізації бізнес-процесів, щоб впорядкувати хаос у них.Після курсу ви точно знатимете, що саме обрати для розв’язання завдань вашого бізнесу.
Дізнатись більше

Повідомляється, що робот працює на базі процесора Jetson Nano – доступного мініатюрного комп’ютера NVIDIA, орієнтованого на робототехніку. Загалом «Морфобот» може відтворити 8 різних типів руху й обирати їх автономно, використовуючи штучний інтелект для вивчення навколишнього середовища.

Розробники кажуть, що робот буде корисним під час пошуково-рятувальних операцій, транспортування поранених пацієнтів до лікарень або дослідження інших планет.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: