Новини Україна 23.11.2022 о 10:29 comment views icon

На випадок нових російських атак по інфраструктурі в Україні створюють «Пункти незламності» – там є тепло, електрика, зв’язок, вода й аптечки

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Останні місяці російські окупанти влаштовують постійні атаки по українських об’єктах критичної та енергетичної інфраструктури. Через це доводиться запроваджувати планові та екстрені відключення енергопостачання. В таких умовах українцям доведеться жити щонайменше до кінця березня наступного року. Це за умови відсутності нових атак на енергомережу.

Проте слід готуватися до гіршого та враховувати, що росія продовжить здійснювати терористичні атаки по мирних українських енергетичних об’єктах. Особливо з настанням морозної погоди. Тоді може виникнути ситуація, коли навіть попри максимальні зусилля енергетиків не вдасться швидко відновити енергопостачання. На такі випадки по всій країні розгортаються «Пункти незламності». Це спеціально облаштовані місця, де українці зможуть отримати базові послуги під час глобальної відсутності електроенергії. В таких пунктах передбачається наявність освітлення, місць для відпочинку, тепла, води, аптечок, мобільного зв’язку, інтернету, живлення для мобільних пристроїв, необхідного забезпечення для мам та дітей. Хоча в деяких «Пунктах незламності» в наявності можуть бути не всі з перелічених послуг. Комплектування та функціонування «Пунктів незламності» здійснюється з урахуванням наявного ресурсу органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Зазначається, що «Пункти незламності» будуть працювати цілодобово та абсолютно безплатно. Вони створюються при всіх обласних та районних адміністраціях, також при школах, будівлях ДСНС тощо. Наразі по всій країні вже розгорнуто понад 4 тис. таких пунктів. Надалі їх кількість буде зростати. На спеціальному сайті nezlamnist.gov.ua розміщено мапу таких пунктів по всій країні, яка постійно оновлюється. Хоча для деяких об’єктів вказані адреси не відповідають фактичному розміщенню на мапі. На сайті та в усіх «Пунктах незламності» також можна буде дізнатись, де працює найближче АЗС, банківське відділення, аптека, магазин.

Рекомендується вже зараз записати адреси найближчих «Пунктів незламності» на випадок аварійного відключення зв’язку чи електроенергії.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: