Рубрики Новини

«ПриватБанк» використає Starlink для безперешкодного надання фінансових послуг українцям

Опубликовал
Володимир Скрипін

Starlink нестримно крокує Україною та поступово проникає у різноманітні сфери — слідом за «Ланетом» до супутникового інтернету від Ілона Маска вирішив під’єднатися «ПриватБанк». У пресслужбі найбільшого українського банку відзвітували про отримання 10 комплектів обладнання Starlink.

Ці 10 комплектів були розподілені між різними регіонами України. Наразі спеціалісти займаються підключенням та налаштовуванням обладнання. 

«В умовах війни ми нарощуємо можливості банку задля підтримки безпечної роботи фінансової системи України та безперешкодного надання фінансових послуг для українців, які сьогодні зіштовхнулись з багатьма іншими викликами».

«ПриватБанк»

Курс Frontend від Mate academy.
Frontend розробник може легко створити сторінки вебсайту чи вебдодаток. Тому після курсу ви станете затребуваним фахівцем у сфері, що розвивається.
Інформація про курс

В «ПриватБанку» наголошують, що зараз в часи війни використовують всі можливості для того, щоб уникнути можливих ризиків та забезпечити безперервну роботу за будь-яких обставин. І високошвидкісний супутниковий інтернет Starlink, який вже чудово зарекомендував себе за час війни з російськими окупаційними військами, має посилити стійкість інфраструктури банку та безпеки фінансової системи України. 

В Україні супутниковий інтернет Starlink офіційно запрацював 26 лютого — це сталося після того, як міністр цифрової трансформації Михайла Федорова офіційно звернувся у Твіттері до засновника SpaceX Ілона Маска з відповідним проханням. Водночас президент SpaceX Гвін Шотвелл розповіла, що на той момент команда вже співпрацювала з урядом та була близькою до отримання ліцензії для надання послуг в Україні. Відтоді в Україну надійшло щонайменше чотири партії обладнання Starlink, причому це термінали другого покоління. Термінали супутникового інтернету Starlink, які вже працюють по всій Україні забезпечують швидкість на приймання близько 150 Мбіт/с.

На нещодавній конференції Satellite2022 президент SpaceX розповіла, що в Україну відправлені «тисячі» комплектів Starlink. За її словами, левова частка фінансування надійшла від приватних осіб, також допомогли Франція і Польща. Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Твіттері розповідав, що Україна розраховує отримати до «5 тис. одиниць»

  • У жовтні 2021 року глобальний супутниковий інтернет Starlink вийшов із фази відкритого бета-тестування, яке тривало з жовтня 2020 року — послугою станом на середину листопада користувалося близько 140 тисяч користувачів у 20+ країнах та ще понад 750 тис. перебували у черзі на підключення. Комплект необхідного обладнання (термінал, кріплення та Wi-Fi маршрутизатор) коштує 499 доларів, а абонентська плата за послугу — 99 доларів на місяць. Швидкість у мережі Starlink варіюється від 100 до 400 Мбіт/с, а у віддаленій перспективі SpaceX планує забезпечувати 10 Гбіт/с.
Disqus Comments Loading...