Роботи-гуманоїди Tesla Optimus неспішно «прогулюються» по цехах з Cybertruck та надзвичайно точно відтворюють людські рухи

Опубликовал
Катерина Даньшина

Tesla опублікувала нове відео зі своїми людиноподібними роботами Optimus – вони більш впевнено ходять, розпізнають довкілля та взаємодіють з предметами.

Загалом роботи виглядають як цілком готовий до виробництва продукт – на противагу моделям представленим торік на презентації Tesla AI Day. Тоді одна деконструйована версія Optimus ледь рухалась уперед, а ще одна модель, яка стояла на підставці, просто помахала глядачам рукою.

На новому відео п’ять роботів Tesla більш впевнено, але дуже повільно проходяться по цехах, де виробляють Cybertruck, та взаємодіють з предметами, дублюючи рухи людини. Останній процес – демонстрація елементів навчання ШІ, де робот повторює дії чоловіка за допомогою спеціальних датчиків. Решта оновлень торкнулися системи виявлення та запам’ятовування навколишнього середовища – на демонстрації Optimus сканує простір, створюючи цифрову мапу місцевості.

Сам Ілон Маск знову заявив, що роботи «надзвичайно недооцінені». Попередньо озвучена вартість моделі – $20 000.

Курс Розмовної англійської від Englishdom.
Після цього курсу ви зможете спілкуватись з іноземцями і цікаво розкажете про себе.
Приєднатися
Disqus Comments Loading...