Новини Україна 23.10.2022 о 16:16 comment views icon

ОНОВЛЕНО: СБУ затримала президента «Мотор Січ» Богуслаєва – його підозрюють у співпраці з росією (опубліковано записи телефонних розмов)

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Служба безпеки України повідомила про затримання президента, а також начальника Департаменту зовнішньоекономічної діяльності компанії «Мотор Січ». Це акціонерне товариство займається розробкою, виробництвом, ремонтом та обслуговуванням авіаційних газотурбінних двигунів та промислових газотурбінних установок.

СБУ затримала зазначених керівників підприємства в рамках кримінального провадження щодо незаконного постачання з боку «Мотор Січ» товарів військового призначення для російської штурмової авіації. Їм оголошено підозру за статтями 111-1 (колабораційна діяльність) та 111-2 (пособництво державі агресору) Кримінального кодексу України.

Слідство встановило, що керівництво заводу, розташованого на Запоріжжі, вступило в змову з наближеними до кремля представниками російської корпорації «ростех». Остання є одним із головних виробників озброєнь для російської армії. В результаті високопосадовці українського підприємства налагодили канали незаконного постачання гуртових партій українських авіадвигунів до рф. Отримані українські компоненти потім використовувалися для виробництва та ремонту російських ударних вертольотів типу:

  • Мі-8АМТШ-ВН «Сапсан»;
  • КА-52 «Алігатор»;
  • Мі-28Н «Нічний мисливець».

Цю військову техніку окупанти масово застосовували під час повномасштабного вторгнення в Україну.

Щоб обійти обмеження на постачання продукції «Мотор Січ» до рф, зловмисники організували схему з використанням підконтрольних комерційних структур в країнах Близького Сходу, Європи та Східної Азії. Ці компанії виступали «замовниками» української продукції, а після одержання переправляли її до росії. Також через іноземних посередників відбувався ремонт ворожої авіаційної техніки з використанням українських запчастин.

Під час розслідування співробітники СБУ встановили всіх організаторів схем, задокументували їх злочинні дії. Наразі проводяться заходи для притягнення винних до відповідальності.

Онлайн-курс Бізнес-аналіз. Basic Level від Ithillel.
В ході курсу студенти навчаться техніці збору і аналізу вимог, документуванню та управлінню документацією, управлінню ризиками та змінами, а також навчаться моделювати процеси і прототипуванню.
Приєднатися

ОНОВЛЕНО: СБУ опублікувала аудіозаписи телефонних розмов президента компанії «Мотор Січ», які підтверджують його співпрацю з росією.

Зазначається, що навіть після повномасштабного вторгнення рф в Україну підозрюваний продовжував постачати двигуни (десятками) та запчастини для російських ударних гелікоптерів. Тим самим він фактично підтримував окупантів та допомагав їм обстрілювати українські міста та села. При цьому він виправдовував напад росії, був не проти обстрілів власного заводу та сподівався, що путін не зупинить наступ своїх військ.

Раніше підозрюваний неодноразово обирався народним депутатом від «партії регіонів».

Джерело: СБУ


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: