Новини Технології 23.06.2023 о 09:43 comment views icon

Секретна акустична система ВМС США ще у неділю почула вибух туристичної субмарини «‎Титан» — її уламки виявили за 400 метрів від «Титаніка»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Секретна акустична система ВМС США ще у неділю почула вибух туристичної субмарини «‎Титан» — її уламки виявили за 400 метрів від «Титаніка»

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Уламки підводного човна «‎Титан», що належав компанії OceanGate, виявили у четвер після 4-х днів активних пошуків, за 400 метрів від самого «‎Титаніка».

Секретна мережа підводних звукових датчиків ВМС США, призначена для відстеження ворожих підводних човнів, виявила акустичну аномалію, «яка відповідає імплозії» (доцентровому вибуху), вже за кілька годин після старту фатального занурення та втрати зв’язку з екіпажем.

«Ця інформація була розглянута разом із компіляцією додаткових акустичних даних, наданих іншими партнерами, і було прийнято рішення продовжити нашу пошуково-рятувальну місію та докласти всіх зусиль, щоб врятувати життя людей на борту», – йдеться у заяві ВМС США.

Нині Берегова охорона США офіційно підтвердила, що усі п’ятеро людей, які перебували на борту «‎Титана» загинули. Дистанційно керований апарат (ROV) виявив на дні п’ять основних фрагментів 6,7-метрового підводного човна, включно з хвостовим конусом судна та двома секціями корпусу.

Супутникове зображення показує спроби пошуки підводного човна у четвер в Атлантичному океані. Фото: MAXAR Technologies
Супутникове зображення показує процес пошуку підводного човна у четвер в Атлантичному океані. Фото: MAXAR Technologies

Зв’язок із «‎Титаном» було втрачено приблизно через 1 годину 45 хвилин після занурення у неділю. Команда з 5 людей планувала дослідити уламки пасажирського лайнера «Титанік‎», які поховані в глибинах океану приблизно за 700 км на південь від Сент-Джонса, Ньюфаундленд.

Секретна акустична система ВМС США ще у неділю почула вибух «‎Титану» – загубленого дослідницького батискафа з 5 людьми на борту

У складі екіпажу перебували генеральний директор OceanGate Стоктон Раш та французький дайвер Поль-Анрі Наржоле, а також три туристи-дослідники, які заплатили за екскурсію по $250 000 кожен: британський мільярдер Хеміш Гардінг, та мільярдер з Пакистану Шахзада Давуд та його син Сулейман.

За годинниковою стрілкою зверху зліва: Поль-Анрі Наржоле, Стоктон Раш, Шахзада та Сулеман Давуд, Хеміш Гардінг.
За годинниковою стрілкою зверху зліва: Поль-Анрі Наржоле, Стоктон Раш, Хеміш Гардінг, Сулейман та Шахзада Давуд.

Нині триває розслідування, яке має виявити причини підриву «Титана‎». Ймовірно, корпус з вуглецевого волокна та титану міг призвести до розшарування та проникнення води, що призвело до прогресуючої поломки. У 2018 році експерти в галузі та ексспівробітник OceanGate підняли тривогу, критикуючи компанію за відмову від отримання сертифіката і роботу «‎Титану» як експериментального судна.

У 2019 році OceanGate висловила занепокоєння тим, що процес сертифікації може уповільнити розвиток і гальмувати інновації:

Онлайн-курс "Нотації BPMN" від Laba.
Опануйте мову BPMN для візуалізації бізнес-процесів, щоб впорядкувати хаос у них.Після курсу ви точно знатимете, що саме обрати для розв’язання завдань вашого бізнесу.
Дізнатись більше

«Ознайомлення сторонньої організації з кожною інновацією до її тестування в реальному світі є анафемою для швидких інновацій», — йшлося в заяві.

Джерело: CNN, The Guardian, BBC, The Washington Post

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: