Новини Ігри 19.10.2023 о 16:36 comment views icon

Собака породи сіба-іну стане учасником марафону спідраннерів — він проходитиме ретро-платформер Gyromite 1985 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Немає правила, яке б забороняло собакам грати у баскетбол, так само як і правила, яке б завадило тварині провести швидкісну гру на спідран-марафоні AGDQ-2024. Тож це станеться: сиба-іну, на ім’я Peanut Butter (“Арахісове масло”) запустить платформер NES Gyromite 1985.

Фактично, сіба-іну стане компаньйоном стримера та спідраннера JSR, який також виступатиме на AGDQ 2024 у Castlevania III: Dracula’s Curse.

Раніше Peanut Butter з’являвся на стримі, де керував пробігом Gyromite протягом 25 з половиною хвилин. Згідно з описом до відео, перший запуск сіба-іну «режисував‎» сам JSR, вказуючи, які кнопки натискати. Але усі дії виконував собака:

«Жодної допомоги, автозапуску, макросів або збереження не використовувалось‎».

Як пояснює JSR, для залучення вихованця до гри знадобилось багато років:

«Я хотів навчити його робити щось особливе, коли зрозумів, що ще цуценям він був набагато розумнішим за більшість собак, яких я бачив. Оскільки я спідраннер, саме це мало сенс».

Спідран Gyromote «Dog Assistance» дійсно вже зафіксований на сторінці списку ігор AGDQ 2024. На жаль, так само як і на Speedrun.com, лише JSR вказується гравцем, а сам сіба-іну не згадується.

Онлайн-курс "Project Manager" від Laba.
Станьте проджектом, що вміє передбачати ризики наперед і доводити проєкт до результату, який хочуть замовники. Поділиться досвідом Павло Харіков, former Head of PMO в Kyivstar.
Програма курсу і реєстрація

JSR також пояснив, що ім’я Peanut Butter для собаки обрав через абревіатуру PB — з відсиланням до Personal Best, особистого рекорду гравця у спідрані.

Повний розклад Awesome Games Done Quick 2024 ще не оприлюднено, але захід має відбутися 14-21 січня, а зібрані кошти передадуть до Фонду запобігання раку.

Джерело: PC Gamer


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: