Рубрики НовиниІгри

Sony підписала угоду з Microsoft — Call of Duty залишатиметься на PlayStation щонайменше 10 років після закриття угоди ActiBlizz

Опубликовал
Андрей Русанов

Call of Duty виходитиме на PlayStation як мінімум 10 років після остаточного придбання Activision Blizzard. Глава Microsoft Gaming Філ Спенсер заявив, що Sony та Microsoft уклали «угоду, що зобов’язує» про це. Договір покликаний зняти частину заперечень регулювальних органів США та Великобританії проти покупки.

У оголошенні Microsoft не згадується термін, але Карі Перес, глава відділу глобальних комунікацій Xbox підтвердила десятирічне зобов’язання. Вона уточнила, що угода стосується лише Call of Duty. Угода Microsoft проти Nintendo та договір з NVIDIA припускають більшу кількість ігор.

Microsoft заговорила про договір з Sony ще в січні 2022 року, але тоді йшлося про «всі наявні ігри для консолей Activision на [платформі] Sony, включаючи майбутні версії франшизи Call of Duty або будь-якої іншої поточної франшизи Activision на Sony до 31 грудня 2027 року ». Як бачимо, перелік звузився до однієї гри. Раніше глава Sony Джим Раян радикально висловлювався про подібний договір:

«Мені не потрібна нова угода з Call of Duty. Я просто хочу заблокувати ваше злиття».

Ще у п’ятницю Федеральна торгова комісія США програла апеляцію на рішення суду, що знімає блокування зі злиття Microsoft та Activision Blizzard. Тепер у компаній немає формальних перешкод  в США для завершення угоди до обумовленого терміну, 18 липня – інакше Microsoft доведеться заплатити Activision $3 млрд штраф. У Великій Британії, чий регулятор відхилив угоду, апеляційні слухання щодо неї відбудуться сьогодні, 17 липня.

Онлайн-курс "Лідогенерація у B2B" від Laba.
Де шукати нових клієнтів, щоб збільшити дохід компанії та які інструменти лідогенерації застосовувати? Розбираємо покроково та комплексно.
Дізнатись більше про курс

Джерела: The Verge, Bloomberg

Disqus Comments Loading...