Starlink + Hawaiian Airlines. SpaceX уклала ще одну угоду задля забезпечення пристойного Wi-Fi в літаках

Опубликовал
Максим Григор'єв

Наступною після JSX авіакомпанією з інтернетом від Starlink стане Hawaiian Airlines. SpaceX під’єднає їхні літаки до мережі супутників вже наступного року. Авіакомпанія розповіла, що планує надавати послугу для пасажирів безплатно.

Це перша угода із великою авіакомпанією. Раніше SpaceX підписала контракт із чартерним перевізником JSX та тестувала антени на літаках Delta. CNBC припускає, що плани Hawaiian Airlines щодо підключення до Wi-Fi на борту може підштовхнути інших авіаперевізників укладати контракти зі SpaceX

«Ми ще не почали тестувати Starlink на літаках, і є проблеми сертифікації, які потрібно вирішити, перш ніж ми будемо готові використовувати продукт».

Аві Манніс, директор з маркетингу та комунікацій Hawaiian

У самій авіакомпанії не розкривають фінансові деталі угоди зі SpaceX. Зараз Hawaiian не надає Wi-Fi на борту, хоча обслуговує велику мережу рейсів над Тихим океаном.

Онлайн-курс "Створення текстів" від Skvot.
Великий практичний курс для розвитку скілів письма та створення історій, які хочеться перечитувати Результат курсу — портфоліо з 9 робіт та готовність братися за тексти будь-яких форматів.
Детальніше про курс

Манніс не розповів, яка швидкість інтернету буде на літаках, але додав, що «продуктивність, яку вони продемонстрували, була дивовижною».

Станом на кінець 2021 року Hawaiian мав 24 літаки Airbus A330-200 і 18 літаків A321. Компанія також планує оснастити Starlink Boeing 787, які незабаром з’являться у перевізника.

У 2021 році компанія Ілона Маска запросила у регулятора дозвіл для встановлення Starlink на літаки, кораблі, вантажівки та трейлери.

SpaceX має сузір’я з 2000 супутників для підтримки глобальної мережі. Україна з початку повномасштабної війни отримала 5000 терміналів Starlink із безплатним тарифним планом.

Disqus Comments Loading...