Тейлор Свіфт змушує «замовкнути» студента, який відстежував дані її літака — раніше з ним судився Ілон Маск

Опубликовал
Катерина Даньшина

Джек Свіні, який викликав гнів знаменитостей і мільярдерів, створивши акаунти, що відстежують їхні приватні перельоти, може знову зіткнутись із судовим позовом.

Згідно з The Washington Post, у грудні адвокати Тейлор Свіфт надіслали студенту листа із погрозою судового позову та вимогою припинити публікувати дописи у соцмережах щодо польотів співачки. У заяві сказано, що такі дії завдають «прямої та непоправної шкоди, а також емоційного та фізичного страждання».

«Думаю, що важливо зазначити, що я не маю наміру завдати шкоди. Я дійсно думаю, що у Свіфт є кілька хороших пісень. І вірю в прозорість та публічну інформацію», — сказав Свіні в коментарі The Verge.

Насправді акаунти публікують інформацію, яка вже є загальнодоступною — через Федеральне управління цивільної авіації й сигнали, які транслюють приватні літаки. Фактично Свіні лише спростив до них доступ, створивши окремі акаунти в соцмережах.

Окрім даних щодо зльотів і посадок приватних літаків, Свіні оцінює та публікує скільки вони використали палива та викинули парникових газів. Торік Тейлор Свіфт очолила рейтинг знаменитостей із найбільшими викидами CO2 від приватних літаків.

Онлайн-курс "Асинхронне програмування" від robot_dreams.
Опануйте підходи асинхронного програмування на Python для розробки швидких та ефективних програм.Вас навчатиме Lead Python Software Engineer у SoftServe.
Детальніше про курс

«Літак Тейлор регулярно позичають іншим особам. Приписувати їй більшість або всі ці польоти явно некоректно», — відповіли тоді представники співачки.

Свіні тим часом каже, що заяви команди Свіфт суперечать одна одній і «дуже нагадують» позов Ілона Маска у грудні 2022-го. Хлопець перейшов із Twitter у Threads після того, як мільярдер забанив його на платформі та звинуватив у публікації «координат для вбивства». Наприкінці 2022 року Свіні повернувся на X з акаунтом, який ділиться даними про приватний літак Маска, але з 24-годинною затримкою.

Disqus Comments Loading...