Рубрики НовиниСофт

Не забули про Threads? Соцмережа Цукерберга досягла 150 млн завантажень за 6 днів, побивши абсолютний рекорд Pokémon GO

Опубликовал
Катерина Даньшина

Побічний продукт Instagram Threads, який дублює функції Twitter, досяг понад 100 млн завантажень (iOS і Android разом) всього за 5 днів з моменту запуску, а за тиждень – цифра виросла до 150 млн.

За даними аналітиків Data.ai, Threads досягла цього показника у 5,5 раза швидше за будь-яку іншу програму: Pokémon GO, наприклад, знадобилося 33 дні, щоб зібрати 150 млн, а Call of Duty: Mobile – 106 днів. (Pokémon GO, між іншим, утримував рекорд за кількістю завантажень додатка з моменту свого дебюту в липні 2016 року).

Щотижнева кількість активних користувачів (WAU) Threads нещодавно досягла 100 млн – це 1/5 від показників головного конкурента соцмережі Twitter та у 86 разів більше за аналогічні дані соцмережі Трампа Truth Social.

Онлайн-курс "Архітектура високих навантажень" від robot_dreams.
Досвід та інсайти від інженера, який 12 років створює програмне забезпечення для Google.
Програма курсу і реєстрація

Щодо частки ринку, то Індія посіла перше місце із 33% завантажень програм, друге місце – у Бразилії з 22%,  третє – у США з 16%, а четверте та п’яте – у Мексики та Японії з 8% і 5% відповідно. У ЄС Threads недоступна через проблеми конфіденційності, тож Meta очікує схвалення регуляторних органів для запуску і нещодавно заборонила користувачам з Європи використовувати VPN.

Водночас цифри Similarweb і Sensor Tower свідчать про падіння щоденної кількості активних користувачів (на 25% та 20% відповідно) та зниження середнього часу, проведеного у програмі на 50%.

Цьому безперечно сприяє неідеальна головна стрічка, яка «‎випльовує» публікації рандомних блогерів з Instagram, що перетягнули свою аудиторію в соцмережу, забезпечивши собі активність. Також не вистачає функцій редагування чи перекладу публікацій, ведення кількох акаунтів одночасно та інтеграції з ActivityPub, протоколом, який підтримує популярну децентралізовану альтернативу Twitter Mastodon – однак керівник Instagram Адам Моссері запевнив, що багато оновлень на підході (за винятком прямого обміну повідомленнями).

Кілька днів тому Threads випустила своє перше велике оновлення з моменту запуску, яке забезпечило підтримку iOS 17.

Цікаво, що ажіотаж навколо Threads від Meta спричинив велику, явно помилкову популярність, для іншої програми з подібною назвою: ще один Threads, який з 2019 року існує як альтернатива Slack, отримав понад 880 000 завантажень на iOS з 6 по 12 липня і став 52-м додатком за кількістю завантажень у всьому світі та третім у категорії «бізнес».

Старший Threads володіє доменним іменем Threads.com, тоді як програмі від Instagram належить Threads.net.

Першими трьома ринками, де Threads/Slack отримав найвищі рейтинги в App Store, були Німеччина, Іспанія та Італія, де в середньому він був 10-м найбільш завантажуваним додатком того тижня. Ймовірно, те, що Threads поки не доступний в Європейському Союзі, й призвело до плутанини. Надалі «‎старому» Threads довелося розмістити повідомлення про те, що він «не пов’язаний з Instagram» на своєму вебсайті та в списку App Store.

Ілон Маск раніше розкритикував Марка Цукерберга за «‎копіювання» соцмережі та погрожував судом за використання «‎конфіденційних та корпоративних даних Twitter». А згодом він образився так сильно, що навіть викликав опонента для участі у змаганнях з вимірювання статевих органів та приховав посилання на Threads у Twitter.

Disqus Comments Loading...