Новини Софт 17.07.2023 о 16:46 comment views icon

Не забули про Threads? Соцмережа Цукерберга досягла 150 млн завантажень за 6 днів, побивши абсолютний рекорд Pokémon GO

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Побічний продукт Instagram Threads, який дублює функції Twitter, досяг понад 100 млн завантажень (iOS і Android разом) всього за 5 днів з моменту запуску, а за тиждень – цифра виросла до 150 млн.

За даними аналітиків Data.ai, Threads досягла цього показника у 5,5 раза швидше за будь-яку іншу програму: Pokémon GO, наприклад, знадобилося 33 дні, щоб зібрати 150 млн, а Call of Duty: Mobile – 106 днів. (Pokémon GO, між іншим, утримував рекорд за кількістю завантажень додатка з моменту свого дебюту в липні 2016 року).

Не забули про Threads? Соцмережа Цукерберга досягла 150 млн завантажень за 7 днів, побивши абсолютний рекорд Pokémon GO

Щотижнева кількість активних користувачів (WAU) Threads нещодавно досягла 100 млн – це 1/5 від показників головного конкурента соцмережі Twitter та у 86 разів більше за аналогічні дані соцмережі Трампа Truth Social.

Щодо частки ринку, то Індія посіла перше місце із 33% завантажень програм, друге місце – у Бразилії з 22%,  третє – у США з 16%, а четверте та п’яте – у Мексики та Японії з 8% і 5% відповідно. У ЄС Threads недоступна через проблеми конфіденційності, тож Meta очікує схвалення регуляторних органів для запуску і нещодавно заборонила користувачам з Європи використовувати VPN.

Не забули про Threads? Соцмережа Цукерберга досягла 150 млн завантажень за 7 днів, побивши абсолютний рекорд Pokémon GO

Водночас цифри Similarweb і Sensor Tower свідчать про падіння щоденної кількості активних користувачів (на 25% та 20% відповідно) та зниження середнього часу, проведеного у програмі на 50%.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Цьому безперечно сприяє неідеальна головна стрічка, яка «‎випльовує» публікації рандомних блогерів з Instagram, що перетягнули свою аудиторію в соцмережу, забезпечивши собі активність. Також не вистачає функцій редагування чи перекладу публікацій, ведення кількох акаунтів одночасно та інтеграції з ActivityPub, протоколом, який підтримує популярну децентралізовану альтернативу Twitter Mastodon – однак керівник Instagram Адам Моссері запевнив, що багато оновлень на підході (за винятком прямого обміну повідомленнями).

Кілька днів тому Threads випустила своє перше велике оновлення з моменту запуску, яке забезпечило підтримку iOS 17.

Цікаво, що ажіотаж навколо Threads від Meta спричинив велику, явно помилкову популярність, для іншої програми з подібною назвою: ще один Threads, який з 2019 року існує як альтернатива Slack, отримав понад 880 000 завантажень на iOS з 6 по 12 липня і став 52-м додатком за кількістю завантажень у всьому світі та третім у категорії «бізнес».

Старший Threads володіє доменним іменем Threads.com, тоді як програмі від Instagram належить Threads.net.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Першими трьома ринками, де Threads/Slack отримав найвищі рейтинги в App Store, були Німеччина, Іспанія та Італія, де в середньому він був 10-м найбільш завантажуваним додатком того тижня. Ймовірно, те, що Threads поки не доступний в Європейському Союзі, й призвело до плутанини. Надалі «‎старому» Threads довелося розмістити повідомлення про те, що він «не пов’язаний з Instagram» на своєму вебсайті та в списку App Store.

Ілон Маск раніше розкритикував Марка Цукерберга за «‎копіювання» соцмережі та погрожував судом за використання «‎конфіденційних та корпоративних даних Twitter». А згодом він образився так сильно, що навіть викликав опонента для участі у змаганнях з вимірювання статевих органів та приховав посилання на Threads у Twitter.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: