Новини Технології 22.07.2022 о 14:12 comment views icon

У Північному морі з’являться плавучі сонячні електростанції, які ковзатимуть хвилями «як живий килим»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/05/1-kopyya-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/05/1-kopyya-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/05/1-kopyya-96x96.png

ITC.UA

Редакція ITC.ua

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Дуже скоро у Північному морі мають створити масиви сонячних панелей незвичної конструкції, які будуть «ширяти» над поверхнею води на висоті кількох метрів і гойдатися на хвилях нібито «живий килим».

Пілотний проєкт Merganser з піковою потужністю 0,5 мегаватів хочуть реалізувати у водах Північного моря поблизу бельгійського Остенде — він стане першим у портфоліо голландсько-норвезької фірми SolarDuck.

Він покликаний прискорити комерціалізацію перспективної технології плавучих морських СЕС. Очікується, що перші такі СЕС можуть бути введені в експлуатацію вже наступного року.

У перспективі розробки SolarDuck, як очікується, ляжуть в основу масштабнішого демонстраційного проєкту морської вітрової електростанції Hollandse Kust West, тендер на яку зараз проводить німецька енергетична компанія RWE.

Сама ідея інтеграція морських плавучих сонячних батарей у морську вітряну електростанцію виглядає досить цікавою, адже така технологія дозволить ефективно використовувати океанський простір для виробництва енергії. Ба більше, консорціум, який є спільним підприємством Eneco та Shell, вже працює над вітряною електростанцією Hollandse Kust (noord) у Північному морі, плануючи використовувати цю комбіновану технологію.

Водночас португальська енергетична компанія EDP цього місяця вже відкрила плавучий сонячний парк потужністю 5 МВт на озері Алкева. Він складається з майже 12 000 фотоелектричних панелей і наразі це «найбільша СЕС у Європі». В межах проєкту EDP об’єднала СЕС з гідроелектростанцією, яка побудована на греблі, та планує у майбутньому додати енергосховище на акумуляторах, щоб компенсувати невідповідність графіків виробітку електроенергії з відновлюваних джерел та її споживання.

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

Всі ці проєкти об’єднує «гібридна» модель, яка передбачає поєднання переваг різних технологій відновлювальної енергетики заради отримання максимальної вигоди. За думкою генерального директора EDP Мігеля Стілвелла де Андраде, саме такий підхід є одним з логічних шляхів подальшого розвитку відновлювальної енергетики, оскільки він дозволяє оптимізувати ресурси та дозволить компаніям виробляти дешевшу енергію.

Джерело: CNET

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: