Новини Презентації 27.12.2022 о 16:52 comment views icon

Українцям, які мають бронювання від призову, дозволять виїжджати у відрядження за кордон, – міністерка економіки Юлія Свириденко

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Голова міністерства економіки України Юлія Свириденко в інтерв’ю виданню Forbes повідомила, що уряд планує дозволити українцям, які отримали бронювання від призову, виїжджати у закордонні відрядження. 

Верховна Рада України доручила Кабміну розробити нові критерії бронювання до 4 січня 2023 року. Нині постанова перебуває на погодженні і як наголосила Свириденко “дискусія у самому розпалі”. 

Один з критеріїв передбачає, що українці зможуть виїжджати за кордон у відрядження, якщо матимуть бронювання від призову. У першу чергу дозвіл отримають:

  • працівники державного сектору, які “виконують мобілізаційні завдання”;
  • спеціалісти підприємств, що виробляють продукцію для українських військових;
  • працівники підприємств, що мають “критично важливе значення для економіки”.

Міністерка економіки зазначила, що Кабмін “не планує дозволяти усім виїжджати за кордон”, у першу чергу ініціатива зосередиться на допомозі українському бізнесу.

“Наша задача – допомогти бізнесу виїхати за кордон для укладання нових контрактів, угод, участі у виставках”, — каже Свириденко. 

Нагадаємо, що з вересня Мінекономіки та Мінцифри планували запустити механізм “єВідрядження” для виїзду чоловіків призовного віку по робочих справах за кордон, однак проєкт не підтримав премʼєр-міністр Денис Шмигаль, а також Офіс президента.

Курс English For Tech course від Enlgish4IT.
Лише 7 тижнів по 20-30 хвилин щоденного навчання допоможуть вам подолати комунікативні бар'єри. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Дійзнайтеся більше

Працівники, які отримали бронювання раніше, можуть оновити його після завершення термінів. Наразі відстрочка від призову надається на пів року. У вересні Уряд також затвердив пропозицію Мінекономіки подовжити термін ще на два місяці для працівників, заброньованих у березні та квітні.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: