Рубрики Новини

«Юридичні питання» заважають Mercedes впровадити в Європі підписку на більш продуктивний режим роботи двигуна

Опубликовал
Вадим Карпусь

Днями повідомлялося, що Mercedes незабаром має намір запровадити продуктивніший режим роботи двигуна в деяких своїх електромобілях. Але активувати його зможуть лише автовласники, які погодяться оплачувати цю опцію додатково на умовах підписки – $1200 на рік.

Після оплати підписки в електромобілях Mercedes-EQ EQE та Mercedes-EQ EQS можна відкрити доступ до режиму Dynamic. Він підвищує потужність двигуна на 20-24%, збільшує крутний момент і скорочує час розгону до 60 миль на годину (96,6 км/год) на 0,8-0,9 секунди. Підписка не вимагає жодних фізичних оновлень для обладнання, а лише програмно розблокує продуктивніший режим роботи двигуна. Що цікаво, такий доступ до режиму Dynamic на умовах передплати буде доступний в США, але не в Європі.

Голландське видання журналу Top Gear поспілкувалось із представником місцевого відділення Mercedes на цю тему. Той розповів, що є «юридичні питання», які перешкоджають тому, щоб компанія пропонувала бездротове оновлення, яке дозволяє зняти обмеження з електродвигунів. Офіційний представник компанії утримався від будь-яких подробиць щодо цього.

Варто зазначити, що модель Volvo Polestar 2 отримала оновлення ПЗ наприкінці минулого року. Воно збільшило потужність електродвигунів з 300 до 350 кВт і крутний момент з 660 нм до 680 нм. Однак це було представлено як одноразове оновлення для підвищення конкурентоспроможності, а не платний доступ до покращених можливостей на умовах підписки.

Курс-професія "Junior Data Analyst" від robot_dreams.
Комплексний курc для всіх, хто хоче опанувати нову професію з нуля.На прикладі реальних датасетів ви розберете кожен етап аналізу даних.
Програма курсу і реєстрація

Джерело: motor1

Disqus Comments Loading...