Новини Технології 03.11.2022 о 09:50 comment views icon

ЗМІ: Ілон Маск хоче заборонити віддалену роботу та скоротити 50% штату Twitter (близько 4000 працівників)

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Ілон Маск планує масштабні скорочення у Twitter: за повідомленнями The Verge звільнити можуть приблизно 3800 співробітників, Bloomberg вказує меншу цифру – 3700. 

Планується, що співробітники будуть проінформовані про звільнення в п’ятницю, також їм можуть надати 60-денну вихідну допомогу. Маск також налаштований змінити політику, що дозволяє співробітникам працювати з дому “постійно” – що збігається з повідомленнями, надісланими мільярдером його приятелю Джейсону Калаканісу (листування, виявлене в рамках судової справи Маска, коли він ще намагався відмовитися від покупки Twitter), а також з позицією Ілона щодо відмови від віддаленої роботи в Tesla.

Минулого тижня, після кількох місяців судових засідань Маск все ж таки придбав Twitter за 44 млрд. І цю суму журналісти NYT напряму пов’язують із майбутніми змінами, що очікують на компанію. Придбання стало найбільшим в історії викупом технологічної компанії з використанням позикових коштів – щоб укласти угоду, Маск, найбагатша людина у світі, звалив на компанію (яка не приносила прибутку протягом восьми років) близько 13 мільярдів доларів боргу. 

Минулого року відсоткові витрати Twitter становили близько 50 мільйонів доларів. З урахуванням нового боргу, ухваленого в рамках угоди, вони тепер збільшаться приблизно до 1 мільярда доларів на рік. Це означає, що компанія заробляє менше грошей на рік, ніж заборгувала своїм кредиторам. Щоб зводити кінці з кінцями, Маску, ймовірно, доведеться значно скоротити витрати, зокрема й шляхом звільнення працівників.

Онлайн-курс "Асинхронне програмування" від robot_dreams.
Опануйте підходи асинхронного програмування на Python для розробки швидких та ефективних програм.Вас навчатиме Lead Python Software Engineer у SoftServe.
Детальніше про курс

Маск вже попрощався з більшою частиною керівного складу, включаючи головного виконавчого директора Парага Агравала, фінансового директора Неда Сігала та старших юристів Віджаю Гадде та Шона Еджетта. У наступні дні звільнилися також директор з маркетингу Леслі Берланд, директор по роботі з клієнтами Сара Персонет і Жан-Філіп Мае, який був віцепрезидентом з глобальних клієнтських рішень.

Джерела Bloomberg стверджують, що решту керівників попросили скласти списки працівників у їхніх командах, яких можна було б скоротити. Старших співробітників команд з розробки продукту попросили скоротити чисельність персоналу на 50%. Інженери та директори Tesla вже переглянули ці списки – їх складали на основі вкладу окремих осіб у код Twitter за час їхньої роботи в компанії. Оцінка проводилася як персоналом автовиробника, так і менеджерами соцмережі.

Серед інших змін, які Маск впроваджує в компанії – підвищення ціни та зміна умов передплати Twitter Blue. Відтепер сервіс коштуватиме $8 на місяць (замість $4,99) для США (в інших країнах ціна коригуватиметься відповідно до “паритету купівельної спроможності). Пріоритетна передплата також буде доступна для всіх (а не лише для віп-користувачів): крім значка перевіреного профілю (з “синьою галочкою”) підписники отримають доступ до довших аудіо- та відеодописів та бачитимуть вдвічі менше реклами.

Попередньо називалася інша сума – $19,99 – але така вартість передплати викликала критику зі сторони користувачів, зокрема і знаменитих. Письменник Стівен Кінг написав: “До біса це, хай вони мені платять”.

Маск своєю чергою запропонував меншу вартість та реагує на подальшу критику традиційно – мемами:

Онлайн-курс "Асинхронне програмування" від robot_dreams.
Опануйте підходи асинхронного програмування на Python для розробки швидких та ефективних програм.Вас навчатиме Lead Python Software Engineer у SoftServe.
Детальніше про курс

Маск також створить «раду модерації контенту» – саме вона прийматиме рішення про розблокування акаунтів (зокрема, й сторінки Дональда Трампа). У твіті в п’ятницю Маск сказав, що рада матиме “дуже різноманітні” точки зору – жодних інших подробиць щодо того, скільки учасників буде у раді, як їх оберуть та чим орган відрізнятиметься від команд модерації вмісту та політики (які вже існують в компанії), не було опубліковано.

8 соцмереж — альтернатив Twitter (для тих, кому не подобається Ілон Маск😉)

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: