Новости Новости 27.10.2021 в 14:40 comment views icon

BlaBlaCar додав можливість зазначити в профілі наявність COVID-документа

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

BlaBlaCar повідомив про нову можливість — відтепер користувачі популярного сервісу спільних автодорожніх поїздок можуть вказати наявність COVID-документа у профілі.

З 21 жовтня в Україні набули чинності нові правила міжрегіональних перевезень у «жовтій» та «червоній» зонах — обов’язковими для водіїв та пасажирів стали документ про вакцинацію або тест на коронавірус (зроблений не раніше ніж за 72 години до відправлення рейсу). Водночас Кабмін днями вніс зміни у постанову, якими переклав відповідальність за відсутність COVID-сертифікатів у мандрівників на міжрегіональних рейсах з перевізників на безпосередньо самих пасажирів — за порушення карантинних передбачено штраф від 17 000 до 34 000 гривень.

В BlaBlaCar сподіваються, що нова можливість зробить поїздки з попутниками або автобусами більш надійними та безпечними. Крім України, функція доступна ще користувачам BlaBlaCar у Франції.

Розробники також опублікували коротку інструкцію «Як додати Covid-документи у профіль на BlaBlaCar»:

  1. Відкрити сайт або мобільний застосунок BlaBlaCar.
  2. Перейти в налаштування особистого профілю і обрати опцію «Змінити параметри поїздки».
  3. Серед перерахованих параметрів вибрати «Covid-документ» та зазначити один з можливих варіантів:
  • За потреби можу пред’явити сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест під час виїзду.
  • Я не хочу пред’являти сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест під час виїзду.

Наразі в Україні стрімко погіршується епідемічна ситуація та зростає захворюваність на COVID-19 — і з кожним днем все більше областей потрапляють у «червону» зону. Власне, з 30 жовтня «червону» зону карантину запроваджують ще в 7 областях: Житомирській, Івано-Франківській, Київській (але не в самому Києві), Луганській, Львівській, Хмельницькій та Чернігівській. Раніше у «червону» зону з найжорсткішими карантинними обмеження потрапили ще 8 областей: Херсонська, Сумська, Запорізька, Одеська, Донецька та Дніпропетровська, Рівненська та Миколаївська.


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: