Новости Новости 11.10.2021 в 18:14 comment views icon

Уряд затвердив нові правила пасажирських перевезень на час карантину — з 21 жовтня COVID-сертифікати стануть обов’язковими для міжрегіональних поїздок

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Кабінет Міністрів України на засіданні 11 жовтня ухвалив зміни до «карантинної» постанови  (№1236), які передбачають посилення правил для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили «жовтий», «помаранчевий» та «червоний» рівень епіднебезпеки. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

З 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів у «жовтій», «помаранчевій» та «червоній» зонах карантину будуть дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів одного із цих документів:

  • документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини для регіонів «жовтого» рівня епідемічної небезпеки;
  • міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія);
  • негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів — йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення. Водночас нові правила не будуть застосовуватись до міських та внутрішньообласних перевезень, зазначають в МОЗ.

Відповідальність за наявність у всіх водіїв, членів екіпажу літака та пасажирів зазначених документів буде нести перевізник.

З 24 лютого в Україні діє адаптивний карантин з територіальним розподілом на чотири карантинні зони («зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону») по рівню епідемічної небезпеки та введення карантинних обмежень відповідно до епідемічної ситуації. У вересні його продовжили до 31 грудня 2021 року. Також з 23 вересня Україна перейшла у «жовту» зону карантину — культурним, освітнім та спортивним закладам дозволено працювати без обмежень лише за умови, якщо принаймні 80% працівників та 100% відвідувачів будуть вакцинованими однією або двома дозами. Днями МОЗ також затвердило перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим.

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: