Новости Новости 03.02.2021 в 16:28 comment

Блокування каналів «112 Україна», ZIK і NewsOne у YouTube. Мінкульт готує звернення до адміністрації відеохостингу

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Про намір домогтися блокування заборонених в Україні телекалів «112 Україна», ZIK і NewsOne та підготовку відповідного звернення з проханням закрити їхні сторінки в найбільшому сервісі відеогостингу, який належить Google, повідомив міністр культури Олександр Ткаченко.

Після вчорашнього блокування ZIK, «112 Україна» та NewsOne в українському етері YouTube фактично залишився єдиною платформою, де ці канали ще мовлять. В Мінкульті мають твердий намір це виправити.

«‎Адже ці канали – в ефірному, супутниковому, чи в інтернет-трансляціях – представляють інформаційну загрозу національній безпеці України, оскільки є не ЗМІ, чи звичайним мовником, а частиною пропагандистської війни Росії проти України.

Звісно, YouTube керується власною політикою щодо закриття каналів, але впевнений – популярна платформа має знати про те, хто саме і як саме фінансує і виробляє ворожий контент»‎

Олександр Ткаченко,

міністр культури та інформаційної політики України

Одночасно стало відомо, що Рада національної безпеки і оборони отримала від Служби безпеки України докази тривалого фінансування телеканалів «112 Україна», ZIK і NewsOne з території Росії. Саме це і стало підставою для їх блокування. Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква в коментарі «Укрінформу», додавши,

«Учора РНБО прийняла консолідоване рішення щодо накладення санкцій щодо трьох телеканалів та їхнього власника. Очевидно, що підставою цього стали незаперечні свідчення і докази, що ці телеканали вже довгий період часу фінансуються державою-агресором.

Можна взяти український медіапростір і подивитися, скільки щоденно, щотижнево проводиться незалежних журналістських розслідувань, спрямованих проти Президента, проти влади в цілому, і вони продовжуються, очевидно, будуть тривати, бо це свобода і незалежність ЗМІ. Але не варто плутати ЗМІ, не варто плутати новини і фейки, пропаганду — це зовсім різні речі»‎.

Ігор Жовква,

заступник керівника Офісу президента

Зеленський ввів п’ятирічну заборону на роботу телеканалів «ZIK», «112 Україна» і «NewsOne» — їх відразу відключили

Онлайн курс з промт інжинірингу та ефективної роботи з ШІ від Powercode academy.
Курс-інтенсив для отримання навичок роботи з ChatGPT та іншими інструментами ШІ для професійних та особистих задач, котрі допоможуть як новачку, так і професіоналу.
Записатися на курс

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: