Новости Новости 07.07.2021 в 13:22 comment

Держспецзв‘язку: Сайти державних органів України зазнали мережевої атаки, яка призвела до аварійного збою в їх роботі

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Вчора, 6 липня 2021 року, у другій половині дня відбувся аварійний технічний збій в роботі інтернет-провайдерів, що забезпечують підтримку інтернет-представництв і сайтів президента України, Служби безпеки України та інших органів державної влади України.

Державним центром кіберзахисту Держспецзв‘язку було визначено, що причинами технічного збою були:

  • атака типу DNS Amplification на сервери доменних імен, що забезпечують доступність вебресурсів органів державної влади;
  • мережева атака, спрямована на порушення сервісу маршрутизації мережевого трафіку, що спричинила тимчасову недоступність резервних маршрутів та відповідних вебресурсів.

Засобами Системи виявлення вразливостей і реагування на кіберінциденти та кібератаки зафіксовано аномальні події на обладнанні системи захищеного доступу державних органів до мережі інтернет.

Держспецзв‘язку: Сайти державних органів України зазнали мережевої атаки, яка призвела до аварійного збою в їх роботі

Станом на 21:00 спільними зусиллями фахівців Держспецзв’язку та сервіс-провайдерів було організовано роботу через резервні фізичні канали зв’язку та повною мірою забезпечено доступність державних інформаційних ресурсів.

За результатами атаки зареєстровано відповідний кіберінцидент, триває розслідування.

Джерело: Держспецзв‘язку

Web design.
Швидкий початок кар'єри у сфері IT! Опануйте професію веб-дизайнера — почніть самостійно керувати своїм часом й отримувати високий дохід вже за 9 тижнів.
Дізнатися більше

P.S. Цікаво, що спочатку в коментарях українським ЗМІ в Держспецзв’язку повідомляли, що офіційні сайти президента та держструктур не працювали через проблеми у провайдерів, що забезпечують їх підтримку. Зокрема, технічний збій нібито стався в результаті ремонтних робіт декількох блоків обладнання інтернет-провайдерів.

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: