Новости Новости 29.10.2021 в 09:42 comment views icon

Держспецзв’язку затвердив нові методики розрахунку електромагнітної сумісності — українці отримають краще покриття ТВ-сигналом та вищу якість зв’язку

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Адміністрація Держспецзв’язку затвердила методики розрахунку електромагнітної сумісності для присвоєння радіочастот радіоелектронним засобам. Ці методики потрібні для визначення можливості застосування конкретного радіоелектронного пристрою без створення шкідливих завад іншим пристроям. Завдяки цьому буде вводитися в експлуатацію нове устаткування, яке призначене для покращення покриття території, та визначатимуться параметри орбітальних і наземних супутникових передавачів.

Зазначені методики (перелік) будуть використовуватися Українським державним центром радіочастот (УДЦР) під час видачі дозволів на експлуатацію радіоелектронного засобу, щоб виключити можливість взаємних завад від передавачів, приладів та від різноманітних природних чинників. Наприклад, будівельних кранів, мікрохвильових приладів, дощу і снігу та ін. Тобто, буде забезпечено електромагнітну сумісність (ЕМС) передавачів, а також для більш ефективного користування радіочастотним спектром.

Методики дозволять УДЦР робити розрахунки ЕМС більш ефективно та швидко. Це спростить роботу як операторам телекомунікацій, так і УДЦР щодо видачі дозволів. Українці отримають краще покриття телевізійним сигналом, мобільним зв’язком, вищу якість і стабільність зв’язку.

Розробка методик викликана необхідністю встановлення правил, щоб за умов обмеженого радіочастотного ресурсу та фізичного простору забезпечити можливість роботи різноманітного обладнання багатьох користувачів, не створюючи взаємних завад.

Методики розробляються для кожного типу радіоелектронного засобу або випромінювального пристрою. Якщо передавач встановлюють на транспортний засіб, то потрібно використовувати одну методику, якщо його встановлюють стаціонарно, то потрібна інша.

Адміністрація Держспецзв’язку затверджує методики розрахунків електромагнітної сумісності випромінювальних пристроїв відповідно до частини першої статті 41 Закону України «Про радіочастотний ресурс України».

Онлайн-курс Бізнес-аналіз. Basic Level від Ithillel.
В ході курсу студенти навчаться техніці збору і аналізу вимог, документуванню та управлінню документацією, управлінню ризиками та змінами, а також навчаться моделювати процеси і прототипуванню.
Приєднатися

Джерело: Держспецзв’язку


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: