Новости Новости 13.01.2022 в 18:12 comment views icon

КБ «Південне» розробляє протидронову електромагнітну зброю та баражуючі боєприпаси

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Державне підприємство «Конструкторське бюро «Південне»» розмістило на своєму YouTube-каналі відеодайджест за підсумками 2021 року — у відео тривалістю трохи більш як 10 хвилин можна побачити декілька перспективних новітніх розробок, зокрема протидронову електромагнітну зброю й БПБ (боєприпас, що баражує, або баражуючий боєприпас).

Мабуть, найцікавішою виглядає поки що безіменний генератор імпульсного електромагнітного випромінювання, який вже пройшов перші польові випробування. Його призначення — протидія БПЛА.

Генератор (прототип на відео має дуже великі розміри та перевозиться тягачем із напівпричепом) здатен випромінювати електромагнітний імпульс, який здатен вивести з ладу БПЛА. Відео містить кадри з випробування установки на дроні, схожому на DJI Phantom. На жаль, інших подробиць наразі немає. Повідомляється лише, що наразі триває доопрацювання конструкції генератора.

Ще один цікавий проєкт (також поки без власної назви) — створення перспективних баражуючих боєприпасів КБ «Південне» розробляє протидронову електромагнітну зброю та баражуючі боєприпасиКБ «Південне» розробляє протидронову електромагнітну зброю та баражуючі боєприпасибаражуючий боєприпас або дрон-камікадзе — це тип безпілотних літальних апаратів з розвідувальними системами та інтегрованою бойовою частиною. Вони здатні тривалий час в режимі очікування знаходитися в повітрі в районі цілі та оперативно атакувати її після отримання відповідної команди від оператора, або виконувати завдання, передбачене закладеним алгоритмом. До того ж БПБ значно дешевші стандартних видів озброєння малопомітні для радарів, оскільки їх виготовляють з пластику та інших матеріалів, які не відбивають радіосигнал. та БПЛА, призначених для ураження широкого діапазону цілей з застосуванням сучасної схеми бойового використання. Наразі проєкти БПБ та БПЛА знаходиться на ранній стадії розробки.

Відео


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: