Новости Новости 22.03.2021 в 17:07 comment

Львів затвердив програму цифрового перетворення до 2025 року

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Львівська міська рада на сьогоднішньому засіданні схвалила Програму цифрового перетворення Львівської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, повідомила пресслужба Мінцифри.

У відомстві привітали затвердження документу та назвали його прийняття «‎‎черговим кроком на шляху до побудови найзручнішої країни у світі, де кожен українець користується доступними онлайн-сервісами».

Як повідомляється, попередня така програма діяла у Львові з 2016 року та, як стверджують у Мінцифрі, вивела Львів в лідери у сфері впровадження електронного урядування та розумного міста (smart city). Нова ж програма спрямована на досягнення світових стандартів надання е-послуг для мешканців громади, а також покликана забезпечити відкритість влади міста, ефективність управління та впровадження інформаційних технологій у всіх сферах.

Завдання програми:

  • Забезпечення однакового рівня доступу до всіх електронних послуг та сервісів для мешканців усіх населених пунктів Львівської міської територіальної громади.

  • Понад 50% користувачів отримуватимуть послуги онлайн (в тому числі адміністративні).

    Онлайн-курс Pyton від Powercode academy.
    Опануйте PYTHON з нуля та майте проект у своєму портфоліо вже через 4 місяця.
    Приєднатися
  • Підвищення рівня автоматизації управлінських процесів Львівської міської ради, а також комунальних підприємств та установ міста.

  • Модернізація всіх сфер діяльності міста — охорона здоров’я, освіта, культура, транспорт, безпека, доброустрій тощо.

  • Забезпечення рівня цифрової грамотності населення на рівні «вище середнього».

Для реалізації цих завдань передбачено загалом 55 проєктів у 16 напрямках. Серед яких — ІТ-інфраструктура, електронні послуги, відкриті дані, електронна демократія, цифрова грамотність, кібербезпека, е-освіта, е-охорона здоров’я, смарт-мобільність, смарт-довкілля тощо. Поки що ніяких подробиць щодо цих проєктів немає, як і чітких термінів їх реалізації.

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: