Новости Новости 22.02.2021 в 12:01 comment

Мінцифри та YEP визначили Топ-3 найкрайщих українських студентських стартапів в рамках ініціативи «Підприємницький університет»

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Мінцифри та YEP вислухали найкращі 10 студентських команд із понад 120 учасників ініціативи «Підприємницький університет» та обрали тріо переможців. Ініціатива була запропонована Міністерством цифрової трансформації України, мережей стартап-інкубаторів YEP, Міністерством освіти і науки України, Українським фондом стартапів, за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Серед журі конкурсу, які оцінювали стартап-ідеї: Андрій Ремізов (Дія.Бізнес), Олеся Залуська та Карен Ісаакян (Програма USAID КЕУ), Леся Севрук та Ігор Маркевич (Український фонд стартапів), Анастасія Овчаренко (компанія Genesis). Під час фіналу конкурсу керівник онлайн-складової проєкту Дія.Бізнес Андрій Ремізов заявив, що завдяки конкурсу студентських стартапів в Україні можуть народитися бізнес-проєкти, які стануть популярними у всьому світі.

Журі визначило одразу двох переможців — студентський стартап Memoria та викладацький Warm Wall. У трійку найкращих також потрапив проєкт OK Town.

  • Memoria (Національний університет кораблебудування ім. адм. Макарова) — галерея спогадів.
  • Warm Wall (проєкт викладачів, Дніпровський національний університет ім. Гончара) — енергоактивна система кондиціонування та опалення на базі нових технологій будівництва, альтернативних джерел енергії та її накопичення в сезонних теплових акумуляторах.
  • OK town! (Сумський державний університет) — оптимізована онлайн-платформа (платформа електронної комерції) для надання послуг у сфері туризму, екскурсій і вражень.

Переможці отримали запрошення в інкубаційну програму YEP!Starter та поїздку на інноваційну конференцію Startup Day, що проходитиме 25-27 серпня 2021 в Тарту, Естонія.

Джерело: Мінцифри


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: