Новости Новости 22.03.2021 в 19:48 comment

Мінфін: До 2024 року в Києві є можливість запустити першу ділянку метро на Троєщину

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

До 2024 року в Києві є можливість запустити першу ділянку метро на Троєщина, повідомив заступник міністра фінансів Олександр Кава у програмі «Неофіційна розмова» телеканалу «Дом».

«Раніше головною перешкодою для будівництва моста на Троєщину була відсутність моста, Подільсько-Воскресенського мостового переходу. Зараз будівництво основної частини моста вже майже закінчено. Тепер міська влада має можливість починати будувати лівобережні та правобережні підходи цього мосту», — сказав Кава.

Він зазначив, що в конструкції моста вже побудовані три станції метро:

  • «Суднобудівна» на Рибальському півострові;
  • «Труханів острів» на однойменному острові;
  • «Затока Десенка».

Перша пускова ділянка передбачає ще одну станцію на лівому березі — станцію «Райдужна», та ще дві станції на правому березі:

  • «Подільська» з пересадкою на чинну станцію імені Тараса Шевченка;
  • «Глибочицька» або за другим варіантом «Татарська» з пересадкою на станцію метро «Лук’янівська».

Мінфін: До 2024 року в Києві є можливість запустити першу ділянку метро на Троєщину

Олександр Кава підкреслив, що як заступник міністра фінансів готовий допомогти київській владі залучити фінансування Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку, та заявив, що вже попередньо велися переговори з заступниками Віталія Кличка.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

«Якщо міська влада спрацює, Мінфін їй допоможе в цьому. Думаю, що до 2024 року є всі шанси запустити першу пускову ділянку… Зараз це не фантастика, якщо міська влада дійсно буде докладати зусиль», — резюмував заступник міністра.

Раніше мер Києва Віталій Кличко запевнив, що заїзд на Подільсько-Воскресенський міст з Верхнього Валу буде добудовано до кінця весни, а автомобільний рух запустять вже до кінця поточного року.

Джерело: Дом

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: