Новости Новости 15.11.2021 в 13:35 comment views icon

МВС планує значне збільшення кількості камер автоматичної фіксації, а також автомобілі-фантоми, нові драгери та законодавчі ініціативи

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Збільшення кількості камер автоматичної фіксації порушень ПДР, законодавчі ініціативи та автомобілі-фантоми – це ті інструменти, які планує розвивати МВС аби зменшити кількість ДТП на дорогах країни, заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

«Введення камер фото-, відеофіксації порушень ПДР – одне із ефективних рішень. Лише в цьому році ми зафіксували на 10% менше смертності на дорогах. До кінця року таких пристроїв в Україні буде близько 300. Але ми потребуємо понад 2000 камер для того, щоб ефект був дійсно показовим.

Зараз ми пропрацьовуємо варіанти закупівель з кількома компаніями. Дуже дієвими також є автомобілі-фантоми, які відмічають швидкість транспортних засобів поруч і зустрічних. Тільки такими методами ми зможемо зменшити кількість зухвалих ДТП на дорогах України», — сказав очільник правоохоронного відомства.

Денис Монастирський зазначив, що невирішеною проблемою лишається введення драгерів для перевірки на стан наркотичного сп’яніння. У відомстві розуміють, що для цього потрібно змінити ряд підзаконних актів та закупити ці експрес-тести. Це значно пришвидшить роботу поліцейських, адже на проходження експертизи потрібно буде всього кілька хвилин.

«Зокрема, ми бачили багато випадків трагічних. Вони пов’язані із вживання наркотиків. Сьогодні полійцейські не мають можливості перевірити на місці експрес-тестом на стан наркотичного сп’яніння.

У нас є драгери для визначення рівня алкоголю в організмі, однак, відсутні ті, які б могли на місці показати чи перебуває водій під дією наркотичних речовин» — зазначив очільник МВС.

Міністр правоохоронного відомства також підкреслив, що у парламенті вже є законодавча ініціатива, яка передбачає профілактичні методи боротьби з порушеннями ПДР. Коли громадяни могли б передавати до правоохоронних органів відео зі своїх реєстраторів, на яких зафіксовані порушення правил на дорозі. Така практика працює у багатьох країнах. Звісно, цей проект закону має бути добре підготовленим та пройти широке обговорення громадськості.

Раніше в МВС зазначили, що за рік роботи системи автоматичної фіксації порушень ПДР кількість ДТП у місцях встановлення камер знизилась на 65%. Також у порушників, які перевищують швидкість 150 км/год у містах та не сплачують штрафи, вже почали вилучати автомобілі.

Онлайн-курс "Computer Vision" від robot_dreams.
Застосовуйте Machine Learning / Deep Learning та вчіть нейронні мережі розпізнавати об’єкти на відео. Отримайте необхідні компетенції Computer Vision Engineer.
Дізнатись більше про курс

Джерело: МВС України


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: