Новости Новости 25.01.2022 в 12:17 comment views icon

Сплеск захворюваності на коронавірус в Україні: за останній тиждень госпіталізацій побільшало на 38%, з 27 січня у «червоній» зоні опиниться друга область — Рівненська

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg

Тетяна Нечет

Автор новостей

25 січня відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, за результатами якого з 27 січня «червоний» рівень епідемічної небезпеки впровадять на території Рівненської області. Таким чином, цього тижня в Україні буде вже два «червоних» регіони, враховуючи Івано-Франківську область.

«На сьогодні в регіоні три дні поспіль перевищені коефіцієнт виявлення випадків інфікування та динаміка госпіталізацій», — повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

А до «помаранчевої» зони перейшли вже 13 регіонів, якщо не враховувати Рівненщину (+4 за добу): Житомирська, Львівська, Сумська, Тернопільська, Чернівецька, Чернігівська, Вінницька, Харківська, Хмельницька, Волинська, Донецька, Закарпатська, Одеська. Таким чином, «жовтими» залишилися лише дев’ять областей та Київ.

У зоні ризику переходу до «червоної» — Чернівецька, Львівська, Тернопільська та Вінницька області.

Як зазначили експерти Київської школи економіки, за останній тиждень в Україні рівень захворюваності на COVID-19 збільшився на 101%, госпіталізацій — на 38%, водночас кількість летальних випадків зменшилася на 11%.

Сплеск захворюваності на коронавірус в Україні: за останній тиждень госпіталізацій побільшало на 38%, з 27 січня у «червоній» зоні опиниться друга область — Рівненська
В Україні 14 областей перебувають у «помаранчевій» зоні епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Фото: МОЗ

«Червоний» рівень передбачає заборону: 

  • роботи закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос,
  • роботи ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів тощо,
  • роботи закладів освіти, крім дитячих садків і початкових класів шкіл,
  • роботи непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів,
  • проведення масових заходів, крім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів,
  • роботи закладів культури, крім історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеозйомки.

Вказані обмеження не діятимуть, якщо 100% співробітників (організаторів) та відвідувачів (учасників) вказаних закладів (заходів) повністю імунізовані та мають зелений COVID-сертифікат або чинний негативний результат тестування на COVID-19 (ПЛР або тест на антиген), або сертифікат про одужання від коронавірусної хвороби.

Курс-професія "Дизайнер інтер'єрів" від Skvot.
Велика практична програма для всіх, хто хоче засвоїти професію дизайнера інтер'єрів і заробляти на реальних проєктах відразу після курсу. Досвідом та інсайтами діляться одразу три лектори.
Програма курсу

Робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів не обмежується, проте обов’язковим залишається дотримання протиепідемічних правил.

Водночас місцева влада може ухвалювати додаткові заходи щодо посилення протиепідемічних правил у регіоні.

Рішення щодо скасування «червоного» рівня ухвалюється Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у разі досягнення регіоном показників, які характеризують відсутність ознак, що відповідають вказаному рівню.

Міжрегіональні поїздки у громадському транспорті дозволені лише за наявності одного з вказаних вище COVID-документів. Дозволяється використання «жовтого» COVID-сертифіката або довідки про отримання однієї дози вакцини.

Сплеск захворюваності на коронавірус в Україні: за останній тиждень госпіталізацій побільшало на 38%, з 27 січня у «червоній» зоні опиниться друга область — Рівненська
Обмеження «червоної» зони. Фото: МОЗ

Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: