Новости Новости 26.02.2022 в 17:39 comment views icon

У Telegram пропонують робити диверсійні дії в Україні (робити мітки та розносити вибухівку) за гроші — $5-$10

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Російські окупанти використовують популярний месенджер Telegram для розміщення замовлень на диверсійні дії в Україні — розміщення міток для балістичних ракет на різних об’єктах інфраструктури та розповсюдження коробок, ймовірно, з вибухівкою. Ми помітили один з таких каналів, через який колаборанти отримують гроші від російських замовників.

Судячи з повідомлень у Telegram-каналі Booms Claymore Air, його адміністратори організовують диверсійні дії у кількох українських містах — Київ, Харків, Дніпро, Запоріжжя, Мелітополь, Львів, Івано-Франківськ, Ізюм. На канал, який було створено сьогодні, 26 лютого, на момент публікації новини підписано понад 22 тис. користувачів. В оголошеннях вказана сума грошової винагороди — $5-$10.

У Telegram пропонують робити диверсійні дії в Україні (робити мітки та розносити вибухівку) за гроші — $5-$10

Адміністрація Telegram не поспішає вживати дій стосовно ось таких публічних каналів, які використовуються для диверсійних дій в Україні — допоможімо скаргами якомога швидше заблокувати цей канал. Зрозуміло, що цей канал не єдиний, тому, якщо помітите інші, інформуйте правоохоронні органи та повідомляйте нам. Будемо боротися з ним скаргами. Переможемо агресора разом!🇺🇦

Раніше Кіберполіція створила спеціальний бот для повідомлень про виявлені мітки для балістичних ракет, які окупанти наразі залишають на об’єктах інфраструктури. Відмітки можна робити у Google Maps — фото потрібно робити через бот та додавати геомітку: @ukraine_avanger_bot.

Поліція застерігає: не підіймайте підозрілі або цінні предмети

Такі знахідки можуть виявитися небезпечними для здоров’я і навіть життя.

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

У зв’язку з військовою агресією з боку Російської Федерації на території України в інформаційних ресурсах з’являються повідомлення про виявлення небезпечних предметів. Зокрема йдеться про виявлення протипіхотних мін, заборонених міжнародним гуманітарним правом, які нагадують «метеликів».

Крім того, у повідомленнях йдеться про можливість знайти мобільний телефон чи іншу цінну річ, яка може бути замінована. Подібні знахідки можуть не лише спричинити шкоду здоров’ю людини, але й забрати її життя.

У зв’язку з цим поліцейські закликають громадян бути пильними і обережними, а також пояснити дітям необхідність бути уважними та не чіпати підозрілі предмети. Про виявлення подібних підозрілих знахідок слід повідомити до найближчого відділу поліції, штабу територіальної оборони або органу влади.

 


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: