Новости Новости 09.12.2016 в 19:35 comment

“Укроборонпром” показав на полігоні бойові можливості безпілотника “Фантом” та роботизованих бойових модулів БМП-1УМД “Мисливець”

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Розробники з ДК “Укроборонпром” показали бойові можливості безпілотника “Фантом” та передової цифрової системи управління вогнем, яка встановлена на модернізованій версії БМП-1УМД, яка отримала назву “Мисливець”. Демонстрація відбулась під час критично складних погодних умов у вигляді крижаного дощу, на одному з військових полігонів у Київській області. За діями української бронетехніки спостерігав керівний склад Ради національної безпеки і оборони України, Міністерства оборони України та Збройних Сил України.

Безпілотний тактичний багатоцільовий транспортний засіб “Фантом” від ДП “Спецтехноекспорт” відпрацював переміщення по умовному полю бою, збір оперативної інформації, зайняття позиції для вогню та знищення умовних цілей. Нагадаємо, що можливості “Фантому” дозволяють виконувати великий спектр задач. Така техніка може доставляти боєкомплекти та вантажі через зони, які знаходяться під загрозою обстрілу противника, або в зоні ризику замінування, безпечно і швидко евакуйовувати поранених з полю бою. Окрім того, встановлення на “Фантом” протитанкового ракетного комплексу дозволяє отримати малопомітний, мобільний та ефективний засіб знищення бронетехніки противника.

“Безпілотний БТР “Фантом” виконав усі встановлені завдання та продемонстрував широкі можливості застосування в умовах сучасної війни. Окрім того, цифрові технології розпізнавання цілей, у поєднані із сучасним прицільним комплексом, дають “Фантому” можливість вести точний вогонь за будь-яких умов, що є гарантією успішного виконання бойових завдань”, – прокоментував результати використання “Фантому” керівник ДП “Спецтехноекспорт”, який входить до складу ДК “Укроборонпром”, Павло Барбул.

На тому ж полігоні ДП “Житомирський бронетанковий завод”, який входить до складу ДК “Укроборонпром”, показав можливості передової цифрової системи управління вогнем, яка встановлена на модернізованій версії БМП-1УМД, яка отримала назву “Мисливець”.

Ця система здатна у автоматичному режимі розпізнавати та відслідковувати цілі та є одним із елементів створення роботизованих бойових модулів. Завдяки ній БМП-1УМД “Мисливець” може використовуватись не тільки як засіб транспортування та вогневої підтримки підрозділів, а й як автономна бойова одинця із дистанційним керуванням. Окрім того, “Мисливець” оснащений німецьким двигуном, сучасним бойовим модулем із гарматно-ракетним озброєнням та комплексом зниження помітності.

Курс-професія "Motion Designer" від Skvot.
Навчіться створювати 2D- та 3D-анімації у софтах After Effects, Cinema 4D та Octane Render. Протягом курсу ви створите 14 моушн-роликів, 2 з яких — для реального клієнта.
Детальніше про курс

“Використання роботизованих бойових модулів дає багато переваг. Наприклад, завдяки їм значно скорочуються час відкриття вогню, бо система може самостійно розпізнати ціль та вести її на прицілі, очікуючи команди на постріл. Завдяки дистанційному керуванню, оператор може знаходитись у глибині позицій, поки бойовий модуль у цілодобовому режимі мониторіть рубіж оборони”, – прокоментував переваги розробленої системи Олексій Бабіч, директор ДП “Житомирський бронетанковий завод”, який входить до складу ДК “Укроборонпром”.

Джерело: Укроборонпром (1, 2)


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: