Новости Новости 22.09.2021 в 15:43 comment views icon

Уряд підтримав оновлений проєкт закону «Про захист прав споживачів» — з добровільною ідентифікацією інтернет-магазинів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Кабінет Міністрів України на засіданні 22 вересня підтримав оновлений проєкт закону «Про захист прав споживачів», який, серед іншого, передбачає запуск механізму ідентифікації інтернет-магазинів. Про це у Telegram повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Зміни спрямовані на виконання Угоди про асоціацію з ЄС з метою усунення низки прогалин у сфері електронної торгівлі.

 «На сьогодні існує проблема, коли людина не може поскаржитись або повернути товар, придбаний в інтернеті. Тому ми пропонуємо це виправити шляхом запровадження механізму добровільної ідентифікації продавця в реєстрі інтернет-магазинів»

Мова йде про ініціативу Мінекономіки щодо створення спеціального механізму добровільної ідентифікації в реєстрі інтернет-магазинів продавцями товарів в електронній комерції. Він допоможе запобігти бюджетним втратам через нереєстрацію продавців як підприємців, а також захистить споживачів від недобросовісних продавців при купівлі в інтернеті.

Мінекономіки ініціює запуск механізму ідентифікації інтернет-магазинів — «для захисту прав споживачів»


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: