Новости Новости 25.10.2021 в 10:55 comment views icon

В Україні хочуть змінити методику розрахунку прожиткового мінімуму та «відв’язати» від нього штрафи

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Про необхідність «відв’язання» штрафів від прожиткового мінімуму розповіла міністерка соцполітики Марина Лазебна у коментарі телеканалу «Дом».

Мета полягає в тому, щоб зробити показник прожиткового мінімуму більш наближеним до реальності — таким, що чітко показує потреби людини — без жодних негативних наслідків. Прив’язку до прожиткового мінімуму залишать лише у формуванні основних нарахувань, визначених Конституцією: пенсія та мінімальна зарплата.

«Ми аналізували 180 законодавчих актів, у яких є прив’язка до прожиткового мінімуму, і дивилися, на що її можна замінити. І ми знайшли цю конструкцію. Вирішили залишити цю прив’язку у формуванні основних нарахувань, визначених Конституцією: тільки пенсія, тільки мінімальна зарплата. І прожитковий мінімум для людини має бути реальним і не може бути навіть як розмір у бюджеті. Сума повинна бути вище. А все інше прив’язуємо до базових виплат, щоб у людини не було теж ніяких втрат»

Марина Лазебна

міністерка соцполітики України

Міністерство соціальної політики розробило комплекс змін до чинного законодавства, щоб докорінно змінити ситуацію. Усього було підготовлено чотири проєкти: один про методику, другий про відв’язання, інші два — про базові величини для штрафів і для соціальних виплат, доплат. Документи вже підтримав уряд та скерував на розгляд до парламенту.

Раніше Мінцифра пропонувала включити до прожиткового мінімуму вартість послуг мобільного зв’язку та інтернету.

Мінцифра пропонує додати вартість послуг мобільного зв’язку та інтернету до прожиткового мінімуму

Курс Project Manager від Powercode academy.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися

  • Прожитковий мінімум — набір харчових продуктів, непродовольчих товарів та послуг, достатній для забезпечення нормального функціонування організму людини, задоволення основних соціальних і культурних потреб. Від прожиткового мінімуму залежать пенсії українців та інші виплати. Щороку вартість цього державного соціального стандарту оновлюється, перелік товарів і послуг змінюється з урахуванням сучасних фактичних потреб населення.
  • Востаннє прожитковий мінімум в Україні підвищували 1 липня 2021 року — до 2 294 грн. Наступне підвищення заплановане з 1 грудня — до 2 393 грн.

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: