Новости Новости 28.09.2021 в 09:21 comment views icon

Володимир Зеленський провів відеоконференцію з представниками Facebook, запропонувавши компанії відкрити офіс та R&D-центр в Україні

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Президент України Володимир Зеленський провів відеоконференцію з головною операційною директоркою компанії Facebook Шеріл Сендберг та віце-президентом Facebook Ніком Клеггом. Глава держави ознайомив Шеріл Сендберг і Ніка Клегга з ключовими здобутками України у впровадженні цифровізації та нещодавніми кроками української влади у напрямку вдосконалення податкового та правового режимів для IT-компаній.

«Цифровізація – це пріоритет нашої держави. Це одна з крутих реформ, яка активно втілюється. Ми оцифровуємо сто відсотків державних послуг», – наголосив Володимир Зеленський.

Президент зазначив, що Україна стала першою країною у світі, яка прирівняла цифрові паспорти до звичайних. Крім того, завдяки єдиному порталу державних послуг «Дія» громадяни можуть скористатися сервісами електронного підпису та відкриття бізнесу.

«Це не тільки наше бажання – всі послуги щодо бізнесу, щодо держави зробити доступними й комфортними для людей у цифровому форматі. У нас є реальний результат», – наголосив він.

За словами Глави держави, заплановано розширити перелік електронних послуг в Україні.

«У нас є декілька амбітних цілей: це електронна митниця, це парламентські та президентські вибори, це цифровий перепис громадян України», – розповів Президент.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Володимир Зеленський наголосив, що ІТ-галузь у нашій країні активно розвивається і сьогодні становить 4% ВВП країни.

«Ми хочемо зростання до 10% і бачимо в цьому реальність у найближчі два-три роки», – зазначив Глава держави.

Президент також зауважив, що Україна активно бореться з російською дезінформацією. Зокрема, він поінформував про досвід роботи Центру протидії дезінформації, який співпрацює з міжнародними партнерами нашої держави й допомагав протидіяти російському втручанню під час виборів у Молдові. Крім того, в Україні працює Центр кібербезпеки, який протидіє кібератакам, передусім з боку Росії.

Володимир Зеленський провів відеоконференцію з представниками Facebook, запропонувавши компанії відкрити офіс та R&D-центр в Україні

Володимир Зеленський запросив представників Facebook відвідати «Дія. Саміт», який відбудеться у Києві 29 листопада.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

«Це було б серйозною підтримкою діджитал-напряму в Україні. Ми впевнені, що будемо першими у Європі щодо реалізації всіх цифрових послуг. Ваш приїзд був би дуже добрим сигналом», – наголосив Глава держави.

Президент запропонував розглянути можливість відкриття офісу компанії Facebook в Україні. Також учасники відеоконференції обговорили питання відкриття R&D-центру Facebook в Україні.

«Ми прагнемо надавати найкращі послуги та підтримку нашим українським користувачам. Це відображається у різних діях компанії, включно з нещодавнім запуском Facebook AMBER Alert в Україні, і ми сподіваємось у майбутньому зміцнити нашу співпрацю», – зазначила зі свого боку Шеріл Сендберг.

Віце-президент Facebook Нік Клегг повідомив, що завдяки оперативній роботі компанії у світі було зірвано 150 операцій, що стосувалися поширення дезінформації щодо пандемії COVID-19 та впливали на суспільну думку, серед яких 18 – в Україні.

Віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів, що передвиборча президентська кампанія Володимира Зеленського була найбільш технологічною у світі, і ключовими каналами комунікації під час цієї кампанії були сервіси Facebook та Instagram.

Не зайвим буде згадати звернення українців і Петра Порошенка до Цукерберга з приводу відкриття українського представництва Facebook, яке в підсумку виявилося безрезультатним.

Джерело: ОП

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: