Блоги Блоги 28.02.2022 о 17:10 comment views icon

Автомобіль та війна: важливі поради

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/07/Roman-Melnychenko-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/07/Roman-Melnychenko-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/07/Roman-Melnychenko-96x96.jpg

Роман Мельниченко

Автор статей, тест-драйвів та оглядів

Зараз Україна переживає непрості часи і кожна порада може бути вирішальна. Я відповідаю за автомобільну тематику – тому зрозуміло, що якщо й можу щось порадити, то саме про автомобілі. Проте якщо ці поради допоможуть хоча б одній людині – це буде означати, що все було не дарма.

Порада перша: економічне керування

Ви не знаєте, коли буде наступна АЗС, чи буде вона працювати, чи буде там необхідне паливо. Тому бережіть пальне, керуйте автомобілем спокійно. До того ж це зменшить ризики потрапити в ДТП. Також бажано придбати каністру та мати певний запас палива. Навіть якщо вам буде щастити і ви будете без проблем знаходити АЗС, каністра з паливом може знадобитися вашим друзям або сусідам.

Порада друга: потрапили в ДТП – вирішіть проблему на місці

Будь-яка ДТП є втратою часу для вас та інших водіїв, що рухаються у корку за вами. Тому якщо втрапили у незначне ДТП без постраждалих – краще просто обмінятись телефонами з іншим водієм, сфотографувати автомобілі, та перенести вирішення питання до більш спокійних часів.

Порада третя: ховайтесь за автомобілем у місці розташування двигуна

Автомобіль може здаватися міцним та надійним захистом, проте це не завжди так: зовнішні панелі можуть прострілюватись кулями, під час вибуху поруч може розлетітися скло й нанести поранення. Одне місце, яке і справді надійно захищає – це місце розташування масивного двигуна. Тому якщо доведеться ховатися за автомобілем, то ховайтесь у місці розташування двигуна.

Порада четверта: бустер, power-банк, ліхтарик

Все це може бути одним приладом. Великий «бустер» допоможе запустити двигун (як не вашого автомобіля, то сусіда). Водночас він може виступати «power»-банком для зарядки гаджетів. Крім того, можна знайти моделі з ліхтариком. Звісно, зараз вже пізно казати «вам потрібно купити ось це», проте якщо з’явиться можливість – купуйте такий прилад «3 в 1».

Порада п’ята: якщо вирішили кудись їхати – перевіряйте шляхи

Наразі працюють мобільні оператори на інтернет-мапи, що дозволяє відстежувати завантаження шляхів. Зважайте, що на дорогах можуть бути встановлені блок-пости або знищені мости. Тобто, звичний маршрут насправді сьогодні може помітно відрізнятися. Тому ще раз – перевіряйте шляхи.

Курс QA від Mate academy.
Найпростіший шлях розпочати кар'єру в ІТ та ще й з гарантованим працевлаштуванням.
Інформація про курс

Якщо маєте ще схожі поради – додавайте в коментарях: можливо для когось це буде важливо та навіть врятує життя.

(фотографія – autocentre.ua)

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: