Пристрої Статті 20.06.2022 о 12:00 comment views icon

Блиск металу: ТОП-5 незвичайних корпусів для ПК

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/32fe52d29ee5412b07ed1ff5b8f64b69?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/32fe52d29ee5412b07ed1ff5b8f64b69?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Добротний комп’ютерний корпус — це не лише ефектний зовнішній вигляд, а й 5 – 10 кг металу, скла і пластика. Важкість, як правило, означає товсту раму, яка і сама деренчати не буде, і вібрацію жорстких дисків приглушить. Хоча звичайно краще, якщо в корпусі будуть гумові вібропоглинаючі прокладки, або взагалі поролонова оббивка. Глуха бічна стінка або прозоре оглядове вікно — кому що до смаку. Благо, акрил, що легко дряпається, практично повністю поступився місцем загартованому склу. Втім, багато моделей корпусів представлені версіями з вікном або без, а деякі взагалі відразу комплектуються двома панелями. З вентиляторами простіше — встановлені вони або відсутні, не так важливо, адже їх можна докупити окремо.

GameMax Violin

Блиск металу: ТОП-5 незвичайних корпусів для ПК

GameMax Violin — компактний і тонкий корпус для складання домашнього медіаплеєра або ретро-ігрової консолі на базі процесора з інтегрованою відеокартою (дискретка навіть однослотова не поміститься). Торці корпусу виготовлені з алюмінію, а бічні панелі — зі сталі. На одній з панелей є опукла вентиляційна решітка, яка дозволяє вмістити процесорний кулер заввишки до 4 см. А за другою панеллю передбачені слоти для двох 2.5-дюймових накопичувачів. Так що за бажанням можна зібрати навіть NAS із дзеркальним RAID-масивом.

Потужність внутрішнього блоку живлення Flex складає 180 Вт, а ККД відповідає 80 PLUS Bronze. Цього достатньо для живлення навіть флагманських APU Ryzen, на зразок 5600G та 5700G. Боксовий кулер AMD Wraith Stealth також поміститься, якщо з нього зняти кільцеву рамку. Передня панель GameMax Violin декорована RGB-стрічкою. А на інтерфейсній панелі, крім двох USB Type-A, знайшлося місце ще й одному Type-C. Щоправда, він підключається не до прискореного і посиленого по живленню конектора Type-C 3.2 Gen 2 на материнській платі, а до звичайного USB 3.0.

Плюси: Зроблений із алюмінію, слоти для двох дисків 2.5″, бронзовий БЖ на 180 Вт.

Мінуси: Висота процесорного кулера лише до 4 см.

Онлайн-курс "Нотації BPMN" від Laba.
Опануйте мову BPMN для візуалізації бізнес-процесів, щоб впорядкувати хаос у них.Після курсу ви точно знатимете, що саме обрати для розв’язання завдань вашого бізнесу.
Дізнатись більше

Cooler Master MasterBox NR200P

Блиск металу: ТОП-5 незвичайних корпусів для ПК

Cooler Master MasterBox NR200P — все ще досить компактний корпус для материнських плат Mini-ITX і Mini-DTX (на один слот PCIe довша), в який поіститься дискретна відеокарта до 33 см (більше майже не роблять). При цьому при вертикальній установці вміститься двослотова GPU, а при горизонтальній — навіть трислотова. Гнучкий шлейф PCIe 3.0 x16 додається. Також в комплекті є одразу дві бічні панелі: прозора скляна та металева решітчаста. В другому випадку можна встановити збоку систему водяного охолодження 280 мм.

Зверху ж під пиловим фільтром ховаються два фірмові вентилятори Cooler Master Sickle Flow діаметром 12 см, з PWM-керуванням та швидкістю 650 – 1800 об/хв. Якщо вирішите ставити відеокарту вертикально, тоді СВО доведеться кріпити зверху (вже лише 240 мм), а значить вертушки перенесуться на низ. Блок живлення поміститься лише зменшений SFX або SFX-L. Благо, потужність останніх вже сягає кіловата. Крім чотирьох строкатих забарвлень (бірюзове, рожеве, помаранчеве, фіолетове), існують ще два більш консервативні — чорне і білеа.

Плюси: Чотири яскраві кольори, гратчаста або прозора бічна панель, райзер для вертикальної установки відеокарти.

Мінуси: Поміщаються лише блоки живлення SFX та SFX-L.

Онлайн-курс "Нотації BPMN" від Laba.
Опануйте мову BPMN для візуалізації бізнес-процесів, щоб впорядкувати хаос у них.Після курсу ви точно знатимете, що саме обрати для розв’язання завдань вашого бізнесу.
Дізнатись більше

Chieftec ProCube

Блиск металу: ТОП-5 незвичайних корпусів для ПК

Chieftec ProCube — кубічний комп’ютерний корпус для середньорозмірних материнських плат Micro-ATX. Передбачає горизонтальне розташування материнки і відповідно вертикальне відеокарти завдовжки до 32 см і баштового кулера заввишки до 16 см. Завдяки цьому тепло від відеокарти відразу виходить з корпусу шляхом конвекції, а кулер не згинає материнську плату. Цілком позбавлений встановлених вентиляторів, що позитивно позначилося на собівартості. Має три посадочні місця під вертушки 12/14 см, а ось СВО вміститься тільки односекційна.

Головною фішкою корпусу є механізм відкриття — а-ля двері спорткара DeLorean. Тоді як перфоровані бічні панелі кріпляться на звичайні баранчики. Блок живлення підходить звичайний ATX, під ним розташований легкознімний пиловий фільтр. Крім двох внутрішніх салазок для 3.5″ HDD і трьох для 2.5″ SSD, передбачені зовнішні слоти для DVD-привода та кардрідера. Є у ProCube старший брат — Chieftronic M2 (геймерський суббренд Chieftec) зі скляними боками, трьома ARGB-вертушками та контролером для їх налаштування.

Плюси: Ефектний механізм відкривання, горизонтальне розташування материнки, вміститься довга відеокарта та високий баштовий кулер.

Мінуси: Немає встановлених вентиляторів.

Seasonic SYNCRO Q704

Блиск металу: ТОП-5 незвичайних корпусів для ПК

Seasonic SYNCRO Q704 — перевернутий корпус, у якого оглядове вікно знаходиться праворуч, а материнська плата перевернута догори ногами. Це дозволяє розташувати відеокарту, найгарячіший компонент ПК, вище за процесор. За охолодження відповідають чотири вентилятори на наддовговічних японських електромоторах Nidec. Світлодіодного підсвічування немає, що явно оцінять любителі консервативної класики. До речі, в асортименті Seasonic немає жодного блоку живлення з RGB, мабуть компанія вважає це малокорисними пустощами.

Головним же ноу-хау SYNCRO Q704 є перехідник Connect, який ховається за піддон материнської плати. Від блока живлення до перехідника тягнеться один єдиний багатожильний кабель, а вже далі м’які податливі дроти розходяться до інших компонентів ПК, що сприяє їхньому акуратному укладанню. Продається корпус Q704 як сам по собі, так і укомплектований блоком живлення потужністю від 650 до 850 Вт. Звісно ж, побудований БЖ на преміальній схемотехніці власної розробки Seasonic і з японськими високотемпературними конденсаторами.

Плюси: Відеокарта встановлюється вище за процесор, чотири вентилятори Nidec, перехідник Seasonic Connect для спрощення підключення кабелів.

Мінуси: Відсутність RGB-підсвічування може сподобатися не всім.

FSP T-Wings CMT710

Блиск металу: ТОП-5 незвичайних корпусів для ПК

FSP T-Wings CMT710 — напіввідкритий корпус з алюмінію та загартованого скла, в якому можна зібрати відразу два комп’ютери. Перший відсік вміщує материнську плату максимального формату E-ATX, включаючи двопроцесорні Workstation, і блок живлення ATX довжиною до 24 см (бувають 20 см моделі, плюс дроти, що стирчать з них). Другий відсік призначений для компактної системи: Mini-ITX материнка і SFX БЖ. Зате в обох відсіках вміщується по одній 360 мм системі рідинного охолодження. А ось повітряна вежа влазить заввишки лише до 15.5 см, могло бути й більше.

Можливе як горизонтальне, так і вертикальне встановлення відеокарти. Дискових накопичувачів поміщається всього п’ять штук, з яких лише два 3.5-дюймові. Крила корпуса можуть бути пофарбовані в червоний або золотистий колір, перегородка між відсіками підсвічується RGB. А на інтерфейсній панелі є порт USB Type-C з підтримкою швидкої зарядки смартфонів (звісно ж, за умови, що материнська плата видає достатню потужність живлення). Важить корпус не багато не мало 12 кг, а в транспортувальній коробці — взагалі 18 кг.

Плюси: Напіввідкритий стенд з алюмінію, панелі із загартованого скла, можна зібрати два комп’ютери в одному корпусі, поміщаються дві 360 мм СВО, вага 12 кг.

Мінуси: Висота процесорної вежі лише до 15.5 см.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: