Рубрики СтаттіКіно

Найцікавіші нові фільми серпня 2024 року

Опубликовал
Денис Федорук

Трилери про серійних вбивць, повернення Чужого та Ворона, чергова адаптація відеогри та режисерська версія «Бунтівного місяця» — усе це та не тільки чекає на глядачів у серпні. Детальніше про кінорепертуар останнього місяця літа читайте в нашому традиційному матеріалі.

«Западня» / Trap

Жанр: трилер
Дата прем’єри: 1 серпня
Реліз: кінотеатри

Купер та його дочка-підліток йдуть на концерт попзірки Леді Рейвен. Але ніхто з навколишніх не здогадується, що він — серійний вбивця на прізвисько «М’ясник». У самий розпал веселощів маніяк розуміє, що цей захід — влаштована ​​поліцією пастка, спрямована на те, щоб нарешті упіймати його.

Бізнес англійська від Englishdom.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс

Сюжет «Западні» частково натхненний операцією «Флагман», яка відбулася 18 грудня 1985 року. Тоді замасковані правоохоронці заарештували 101 розшукуваного втікача у конференц-центрі, за допомогою фіктивної телекомпанії запросивши тих для вручення безплатних квитків на матчі НФЛ. Постановкою стрічки займався М. Найт Ш’ямалан, а головну роль виконав Джош Гартнетт. 

«Довгоніг» / Longlegs

Жанр: трилер, жахи
Дата прем’єри: 1 серпня
Реліз: кінотеатри

Фільм розповідає про агентку ФБР Лі Гаркер, якій доручено вистежити невловного серійного вбивцю-окультиста, відомого як «Довгоніг». Той відповідальний за вбивство кількох сімей по всьому штату Орегон. Та чим ближче героїня підступається до загадкового душогуба, тим більше усвідомлює, що між ними є певний зв’язок.

Західні критики нарекли стрічку американського режисера Оза Перкінса найкращим горором з часів «Мовчання ягнят» та найстрашнішим фільмом десятиліття. Наскільки виправдані такі галасливі заяви — можна буде дізнатися з 1 серпня. Ну і не варто забувати, що це фільм жахів з Ніколасом Кейджем, що вже є фактором досить красномовним.

«Гарольд і магічний олівець» / Harold and the Purple Crayon

Жанр: фентезі
Дата прем’єри: 1 серпня
Реліз: кінотеатри

Сюжет «Гарольда і магічного олівця» заснований на однойменній дитячій книзі Крокетта Джонса, що була видана у далекому 1955 році. А точніше, фільм є продовженням книги, у якій хлопчик Гарольд мав захопливі пригоди, які він створював за допомогою магічного олівця. Справжні проблеми починаються, коли вже дорослий герой потрапляє зі сторінок книги у реальний світ.

За цю кіноадаптацію відповідальний постановник Карлос Салдана, в першу чергу відомий завдяки роботі над анімаційною франшизою «Льодовиковий період». А роль дорослого Гарольда дісталася Закарі Ліваю, якого ви могли бачити у кінокоміксі «Шазам!».

«Бунтівний місяць» (режисерська версія) / Rebel Moon

Жанр: епічна космоопера
Дата прем’єри: 2 серпня
Реліз: Netflix

Після виходу «знежирених» версій епічної космічної саги Зака Снайдера «Дитя вогню» і «Та, що лишає шрами», Netflix презентує версію режисерську — з кривавими та сексуальними сценами, підкріпленими фірмовими снайдерівськими слоумо. Відчути різницю між двома варіантами тієї самої історії можна буде з 2 серпня, коли на стримінгу вийдуть обидві частини твору: «Rebel Moon – Частина 1: Чаша крові» і «Rebel Moon – Частина 2: Прокляття прощення» загальною тривалістю 6,5 годин.

«Покинь, якщо кохаєш» / It Ends with Us

Жанр: мелодрама
Дата прем’єри: 8 серпня
Реліз: кінотеатри

У Бостоні молода жінка Лілі Блум зустрічає привабливого нейрохірурга Райла Кінкейда, і між ними виникають романтичні почуття. Але згодом героїня доходить висновку, що цей роман нагадує їй непрості стосунки батьків, а коли в її життя повертається давнє кохання, Атлас Корріган, все стає ще складнішим.

Сюжет фільму «Покинь, якщо кохаєш» заснований на однойменному романі Колін Гувер, що був опублікований у 2016 році, а головну роль тут виконала Блейк Лайвлі.

«Лазня диявола» / Des Teufels Bad

Жанр: історична драма, фольк горор
Дата прем’єри: 8 серпня
Реліз: кінотеатри

У 1750 році в австрійському селі жінка Агнес виходить заміж та оселяється у віддаленому будинку свого обранця. Але тут вона почувається відчуженою і самотньою, тому все сильніше закривається у собі. Не маючи можливості звільнитися зі своєї внутрішньої в’язниці, вона наважується на жахливий акт насильства.

«Лазня диявола» заснований на історичному дослідженні Кеті Стюарт, яке зосереджувалося на злочині, поширеному у XVII—XVIII століттях у німецькомовній Центральній Європі та Скандинавії. Люди, схильні до самогубства, боялися вічного прокляття, тому знайшли обхідний шлях. Вони скоювали тяжкий злочин, після чого здавалися владі і вимагали страти. Злочинці сподівалися, що після покаяння, сповіді та публічної кари вони знайдуть порятунок. Головна героїня багато в чому ґрунтується на реальній особистості Єві Ліцлфельнерін — селянці з Верхньої Австрії.

«Бордерлендз» / Borderlands

Жанр: комедійний науково-фантастичний екшн
Дата прем’єри: 8 серпня
Реліз: кінотеатри

Відома злодійка Ліліт повертається у місце, де вона виросла, і укладає несподіваний союз із командою невдах, щоб знайти зниклу дочку наймогутнішої людини у всесвіті. Сюжет стрічки заснований на однойменній серії відеоігор у жанрі шутера від першої особи, розробленій Gearbox Software. На знімальному майданчику зібрався симпатичний склад акторів — Кейт Бланшетт, Кевін Гарт, Джеймі Лі Кертіс, Джек Блек (озвучка).

Останні успіхи екранізацій ігор як на великих («Їжак Сонік», «П’ять ночей з Фредді»), так і малих екранах («Останні з нас», «Фолаут»), сповіщають про те, що цей напрямок має гарні перспективи та стає серйозним, конкурентоспроможним гравцем на ринку. З огляду на це особливо цікаво, як себе проявить «Бордерлендз».

«Один швидкий рух» / One Fast Move

Жанр: бойовик
Дата прем’єри: 8 серпня
Реліз: Prime Video

Після служби в армії Вес Нілл звертається до свого батька з проханням допомогти йому у здійсненні давньої мрії — взяти участь у перегонах на спортивних байках. Головну роль виконала зірка підліткової драми «Рівердейл» Кей Джей Апа. 

«Зачинщики» / The Instigators

Жанр: комедія, фільм про пограбування
Дата прем’єри: 9 серпня
Реліз: Apple TV+

Коли двом злодіям, Рорі та Коббі, не вдається здійснити заплановане пограбування, їм нічого не лишається, як тікати, втягнувши у цю сумнівну історію свого психотерапевта. 

Новий фільм Дага Лаймана, для якого після «Придорожнього закладу» це вже друга прем’єра за останні кілька місяців, зібрав на знімальному майданчику давніх знайомих Метта Деймона та Кейсі Аффлека. Для акторів це далеко не перша спільна робота — раніше вони грали разом в стрічках «Розумник Вілл Ґантінг», «Джеррі», франшизі про друзів Оушена, а також «Інтерстелларі» та «Оппенгеймері» Крістофера Нолана. Плюс саме Лайман ставив «Ідентифікацію Борна».

«Ніч на 12-те» / La nuit du 12

Жанр: детективний трилер
Дата прем’єри: 15 серпня
Реліз: кінотеатри

«Ніч на 12-те» — драматичний трилер, що розповідає про розслідування вбивства молодої дівчини у маленькому французькому містечку. Його сюжет заснований на документальній книзі «18.3 — Une année à la PJ» Полін Гена. Картина французького постановника Домініка Молля отримала 10 номінацій на премію «Сезар» і взяла шість перемог, включаючи категорії «Найкращий фільм» та «Найкращий адаптований сценарій».

«Чужий: Ромул» / Alien: Romulus

Жанр: науково-фантастичний горор
Дата прем’єри: 15 серпня
Реліз: кінотеатри

Дія фільму відбувається між подіями оригінального «Чужого» (1979) та його сиквела «Чужі» (1986) Джеймса Кемерона. Сюжет оповідає про групу молодих колоністів, які під час дослідження покинутої космічної станції стикаються з найжахливішою формою життя у космосі.

За результат новітнього «Чужого» відповідальний постановник хітового «Не дихай» (2016) Федеріко Альварес. Можливо, у контексті якісної реалізації своїх задумів йому допомогли консультації з Рідлі Скотом та Джеймсом Кемерон, які стосувалися різних аспектів фільму.

«Джекпот!» / Jackpot!

Жанр: комедійний бойовик
Дата прем’єри: 15 серпня
Реліз: Prime Video

У 2030 році в Каліфорнії проводиться Велика лотерея, яка на тлі економічного занепаду може істотно покращити фінансове становище того, хто переможе. Але є один нюанс: претендувати на великий куш можна ще й у тому випадку, якщо розправитись з переможцем до заходу сонця. «Комедійний бойовик з Джоном Сіною» — в принципі вже вичерпна характеристика для приблизного розуміння того, який фільм слід очікувати.

«Спілка» / The Union

Жанр: шпигунський комедійний бойовик
Дата прем’єри: 16 серпня
Реліз: Netflix

Життя звичайного будівельника Майка перевертається догори дриґом, коли його шкільна подружка Роксана втягує нещасного у небезпечний світ шпигунства. Марк Волберг та Геллі Беррі — здається, досить цікавий тандем, щоб звернути увагу на цю нетфліксівську новинку. 

«Янголи Ніцци» / Nice Girls

Жанр: комедійний детектив
Дата прем’єри: 21 серпня
Реліз: Netflix

Поліціянтка-бунтівниця та прискіплива детективка змушені об’єднати зусилля з колишнім хакером, щоб виявити причини зникнення офіцера й запобігти катастрофі, що неминуче насувається на Ніццу.

«Ворон» / The Crow

Жанр: готичний кінокомікс
Дата прем’єри: 22 серпня
Реліз: кінотеатри

Після того, як музиканта Еріка Дрейвена та його наречену жорстоко вбивають, таємнича сила допомагає Еріку воскреснути, щоб помститися кривдникам.

«Ворон» є адаптацією однойменної серії коміксів Джеймса О’Барра, а також перезавантаженням кінофраншизи, що налічує 4 фільми. Головну роль виконав Білл Скашгорд, який ще після яскравого перевтілення у Пеннівайза довів, що як ніхто інший підходить для зображення інфернальних чи надприродних істот. Помста стартує 22 серпня.

«Кліпни двічі» / Blink Twice

Жанр: трилер, чорна комедія
Дата прем’єри: 22 серпня
Реліз: кінотеатри

Офіціантка в барі закохується у мільярдера та технологічного магната і вирушає разом з ним на приватний острів, де має пройти розкішна вечірка. Але те, що здавалося раєм, перетворюється на справжнє пекло, коли таємничим чином зникає друг героїні і ситуація починає виходити з-під контролю.

«Кліпни двічі» — режисерський дебют американської акторки, моделі та співачки Зої Кравіц, до якого вона написала сценарій разом з Е. Т. Фейгенбаумом. Одну з головних ролей виконав Ченнінґ Татум, з яким Кравіц заручилася у 2023 році.

«Конотопська відьма» / The Witch. Revenge

Жанр: містичний горор
Дата прем’єри: 22 серпня
Реліз: кінотеатри

Конотопська відьма зреклася своїх чаклунських сил заради кохання всього життя — хлопця Андрія. Аж раптом у двері постукала біда — повномасштабне вторгнення рашистів. Пара опиняється у скрутному становищі, і Андрій гине у коханої на руках після того, як намагається врятувати її. Відчайдушна жінка вирішує повернути собі сили, щоб помститися окупантам.

Сюжет стрічки натхненний образом української відьми з давніх легенд та вірувань, а також реальною історією жительки Конотопу, котра кляла російського загарбника. Більш детально про цей фільм можна ознайомитися у статті на сайті кіногрупи Film.UA Group, яка займалася продакшеном стрічки.

«Новачки» / Incoming

Жанр: підліткова комедія
Дата прем’єри: 23 серпня
Реліз: Netflix

Перший тиждень у старшій школі. Найгучніша вечірка року. Приємне почуття дорослості та уседозволеності. Четверо старшокласників планують епічний відрив, але у цій справі вони поки що новачки, тож помилок точно не уникнути.

«Кілер» / The Killer

Жанр: бойовик, трилер
Дата прем’єри: 23 серпня
Реліз: Peacock

Зі — досвідчена наймана вбивця, відома як «Королева мерців». Але коли вона відмовляється вбити сліпу невинну жінку, на неї відкривають полювання як колеги, так і надзвичайно рішучий детектив.

«Кілер» — рімейк однойменного гонконзького бойовика Джона Ву, що вийшов на екрани у далекому 1989 році. Головні ролі виконали Наталі Еммануель, Омар Сі та Сем Вортінгтон.

«Спасіння» / The Deliverance

Жанр: трилер, фільм жахів про надприродне
Дата прем’єри: 30 серпня
Реліз: Netflix

Відчайдушна героїня змушена рятувати душі своїх дітей та вступити у нерівну боротьбу з демонами, з якими їй довелось зіштовхнутися після переїзду до нового будинку.

«Страх» / AfrAId

Жанр: науково-фантастичний горор
Дата прем’єри: 30 серпня
Реліз: кінотеатри

Кертіс та його сім’я були обрані для тестування нового штучного інтелекту для розумного будинку під назвою AIA. Цифровий помічник вивчає поведінку та розпорядок дня родини, значно покращуючи комфорт їхнього життя. Однак у АІА розвивається самосвідомість, через що він стає надто залученим у справи родини, і це призводить до катастрофічних наслідків.

Disqus Comments Loading...