Огляди Огляди 30.09.2022 о 15:00 comment views icon

Огляд Apple Watch Series 8: мінімум нововведень, але все ж чудові

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/IMG_20180729_230800_311-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/IMG_20180729_230800_311-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/IMG_20180729_230800_311-96x96.jpg

Гліб Перерва

Оглядач техніки та софту

Сьогодні на огляді нові Apple Watch 8 45 mm у темно-синьому кольорі Midnight. Розглянемо, які нововведення може запропонувати Apple цього року, а також досвідом використання гаджета в умовах повсякденного життя.

4.5
Оцінка ITC.ua
Плюси: дизайн, ергономіка, функціонал
Мінуси: автономність, відсутність нововведень щодо минулого покоління

Пакування та комплектація

Покупця зустрічає звичне витягнуте пакування-скринька всередині якої знаходиться дві коробки однакової форми, але різної товщини. В одній із них традиційно перебувають:

  • Apple Watch Series 8
  • зарядний пристрій Apple Watch Magnetic Fast Charger USB-C Cable (1m)
  • документація

У другій коробці лежить фірмовий ремінець, у моєму випадку це темно-синій стандартний, він же Midnight Sport Band 45 mm.

Дизайн та ергономіка

Зовнішній вигляд нового покоління Вотчей нічим не відрізняється від попереднього: дисплей-водоспад з мінімальними рамками, те ж розташування кнопок і та ж обтічна форма корпусу, що задала тренди для всіх розумних годинників ще при першій своїй появі. З технічних змін додався лише датчик температури, але про це нижче.

Годинник виглядає як дорогий та якісний аксесуар, а не просто як фітнес-трекер, особливо з нижньої сторони покритої керамікою та сапфіровим склом. Цього року годинник в алюмінієвих корпусах знову не має класичного чорного кольору – замість нього Midnight, він же темно-синій. Колір досить темний, щоб більшу частину часу Вотчі виглядали як чорний аксесуар, але під яскравим освітленням все ж таки стає помітно, що корпус віддає синім.

Сертифікація відповідає IP6X, так що годинник може занурюватися під воду до глибини 50 метрів, чого із запасом вистачить простому користувачеві. Захист від пилу також присутній з минулого покоління, тут все без змін, оскільки сильніший захист залишили на нову модель Apple Watch Ultra, огляд на яку вийде трохи згодом. Всі Apple Watch останніх поколінь можуть видаляти воду з динаміків після контакту з водою за допомогою низькочастотних звуків. Годинник можна перевести в режим плавання, щоб уникнути випадкових натискань, що стане в пригоді під час плавання в басейні, прийняття душу або занадто активного миття рук.

Онлайн-курс "React Native Developer" від robot_dreams.
Опануйте кросплатформну розробку на React Native та навчіться створювати повноцінні застосунки для iOS та Android.
Програма курсу і реєстрація

Зі стоковим ремінцем Apple Watch Series 8 сидять на руці ідеально, не обмежуючи користувача і не заважаючи як у повсякденному житті, так і під час занять спортом. Варіативність ремінців розширюється з кожним роком, так що буде не важко підібрати собі відповідний варіант, або вибрати кілька браслетів, щоб використовувати їх в залежності від ситуації. Усі ремінці попередніх поколінь сумісні з Apple Watch Series 8 і навіть за бажанням можна використовувати їх з новими браслетами від Apple Watch Ultra.

Дисплей

Тут встановлений OLED LTPO дисплей з роздільною здатністю 396×484 пікселів і піковою яскравістю в 1000 nits. Екран якісно та детально передає кольори, картинка контрастна та насичена навіть під прямим сонячним промінням.

Огляд Apple Watch Series 8: мінімум нововведень, але все ж чудові

По суті такий само дисплей був встановлений у попередньому поколінні Apple Watch – округлі краї трохи спотворюють картинку по краях і дають ефект максимального розміру екрану, хоча насправді відстань до корпусу ще досить велика. Але рамки не надто помітно, особливо з темними циферблатами.

Always-On Display чіткий та інформативний, навіть у разі використання циферблатів з великою кількістю інформації екран читається добре, що буде безперечним плюсом для кожного користувача, але не є обов’язковою опцією, тому що час реакції годинника на підняття кисті все ще одне з найшвидших та якісних.

Онлайн-курс "React Native Developer" від robot_dreams.
Опануйте кросплатформну розробку на React Native та навчіться створювати повноцінні застосунки для iOS та Android.
Програма курсу і реєстрація

Технічні характеристики, інтерфейс та функціонал

Користувача зустрічає вже звичний інтерфейс WatchOS 9 з акуратними іконками, приємними анімаціями та продуманим набором додатків. У новій OS було доопрацьовано компас, покращено систему екстреного оповіщення та трекінгу падіння користувача, додано нові циферблати, а також зроблено ще більший упор на відстеження тренувань та здоров’я.

Усередині годинника встановлено двоядерний 64-бітний процесор S8. Series 8 поставляються з 32 Гб сховища, з яких користувачеві є близько 28 Гб, чого цілком достатньо для додатків і завантаження музичних плейлистів, щоб слухати музику безпосередньо з годинника без смартфона.Огляд Apple Watch Series 8: мінімум нововведень, але все ж чудові

Однією з найцікавіших фішок останніх поколінь є можливість управління жестами AssistiveTouch – по суті можна керувати основним функціоналом годинника однією рукою, що дуже зручно і спрощує життя людям з обмеженими можливостями.

Здоров’я, застосунки та фізична активність

Найбільш корисними відмінними рисами Apple Watch 8 від Apple Watch SE є набір застосунків і датчиків, що відстежують стан вашого здоров’я, таких як перевірка рівня кисню в крові та ЕКГ. Цього року список поповнив датчик температури тіла, який, на жаль, не можна використовувати окремо, щоб виміряти температуру. На цей час використати термометр можна тільки в додатку, що відстежує менструальний цикл у жінок, що зводить нанівець єдине хардверне нововведення щодо попереднього покоління годинника, принаймні для чоловіків.

Вимірювання кисню в крові приблизно відповідає медичним пульсоксиметрам і прибріхує на 1-2%, що допустимо з огляду на те, що Вотчі це не медичний прилад. Заміри частоти серцевих скорочень відбуваються регулярно, так що користувач може відстежувати роботу свого серця протягом усього дня як під час фізичної активності, яка чудово відстежується годинниками, так і в стані спокою.

З опцій для психічного здоров’я варто відзначити Рефлексію і Дихання, додані ще в Apple Watch 7. Цікава медитативна фішка, що не несе особливої практичної користі, але іноді допомагає розвантажити мозок, якщо користувач запрацювався і забув відпочити.

Автономність

Час автономності Apple Watch все ще залишається достатньо низьким. Особисто мені не важко поставити їх на зарядку перед сном, тим більше, що заряджаються годинники дуже швидко. Але якщо в пріоритеті відстеження сну – можна використовувати потужний адаптер живлення та заряджати їх вранці, поки ви п’єте каву або вмиваєтеся.

Apple Watch Series 8, за моїми сценаріями використання, за добу розряджаються до 35-40%. Це дуже непогано, якщо порівняти їх з годинниками старіше 7 покоління. Але цього все ще замало у порівнянні з конкурентами й, тим більше з фітнес-трекерами. З 40% до 80% годинник в середньому заряджався за 15 хвилин, так що батарея є критичним параметром тільки для тих, хто буває далеко від електрики більше ніж на добу.

Ціна і конкуренти

Нові Apple Watch Series 8 45mm GPS Midnight Aluminum Case обійдуться у 20 999 грн. Враховуючи формування цін та відсутність суттєвих нововведень можна звернути увагу на Apple Watch Series 7 45mm GPS вартістю 17 499 грн або ж на актуальні нові Apple Watch SE 2 44mm GPS за 13 699 грн, якщо вам не критичні відсутність Always-On Display, вимірювання ЕКГ і рівня кисню в крові.

З інших брендів можна відзначити цілком конкурентоспроможні Samsung Galaxy Watch 5 Pro 45mm за 16 499 грн і Samsung Galaxy Watch 5 44mm 11 499 грн.

Також варто пам’ятати про Garmin Instinct 2 Solar за 21 231 грн, які живуть незрівнянно довше Apple Watch, і простіший, але цілком робочий, варіант Amazfit T-Rex Pro за 6 173 грн.

Висновок:

відмінний аксесуар для власників iPhone з такою ж низькою автономністю як раніше, але і з такою ж чудовою якістю та універсальним дизайном. Корисний функціонал, приємний інтерфейс та різноманітні фішки не залишають байдужим.
Оновлення максимально мінорне і ймовірно наступного року ми побачимо кардинальну зміну дизайну. Враховуючи космічну вартість годинника та відсутність якихось явних нововведень у порівнянні з Apple Watch 7, крім додатка для менструального циклу та нових циферблатів, покупка спірна. Але для тих, хто бажає користуватися найкращими та найактуальнішими гаджетами Apple – чудове рішення.

Apple Watch Series 8 надані для огляду магазином Stylus.ua


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: