Статті Статті 08.11.2023 о 14:00 comment views icon

Топ 10 кращих VPN сервісів: популярні віртуальні приватні мережі

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/08/photo_2022-09-30_11-43-02-e1664550777584-96x96.jpg

Дмитро Спасюк

Автор статей та оглядів

Топ 10 кращих VPN сервісів: популярні віртуальні приватні мережі

Склали рейтинг кращих VPN сервісів для українців, особисто перевіривши кожен з них. Зауважимо, що до списку не увійшло чимало низькоякісних VPN, які пропонують аж надто наглу рекламу на весь екран мобільного телефону, погані швидкісні показники чи мають переважну кількість негативних відгуків.

VPN дозволяє з’єднуватися з інтернетом через захищений тунель, тобто онлайн-активність буде прихована від інших користувачів, та найголовніше це відкриває доступ до тих сайтів, які недоступні в Україні. Всі платні VPN також певною мірою захищають ваші дані і обіцяють нерозголошення такої інформації, хоча назвати це 100% захистом не можна.

Tunnel Bear VPN

Топ 10 кращих VPN сервісів

Цей популярний VPN сервіс пропонує шифрування 256-bit AES і не має обмежень на кількість підключених пристроїв. Tunnel Bear VPN доступний для мобільних телефонів, браузерів, а також у вигляді програми для комп’ютера.

Сервіс пропонує більше 100 ГБ трафіку для українців в якості бонуса, також 2 ГБ щомісячно всім користувачам. Якщо не завантажувати великі файли, то цього повинно вистачити для комфортного серфінгу в Інтернеті протягом тривалого часу. Та чи можна вважати це перевагою, коли аналоги дають безлімітний трафік?

Переваги:

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс
  • Хороша швидкість і бонусний трафік для мешканців України

Недоліки:

  • Значні обмеження трафіку в безплатному тарифі

Ціна:

  • Від 3.33$ до 9.99$ в місяць

Nord VPN

Топ 10 кращих VPN сервісів

Популярна, досить швидка і надійна (за відгуками користувачів) віртуальна приватна мережа, яка розчарує любителів безплатних сервісів. Без підписки цей VPN пропонує лише так званий «meshnet». Такий підхід накладає чимало обмежень для жадібних користувачів. Nord VPN доступний для мобільних телефонів, комп’ютерів і браузерів.

Переваги:

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс
  • Велика кількість швидких серверів і підтримка VPN для роутерів

Недоліки:

  • Немає безплатного тарифу

Ціна:

  • Від 3.33$ до 14.99$ в місяць

Hide.me VPN

Топ 10 кращих VPN сервісів

Хоч цей VPN сервіс пропонує необмежений трафік безплатно, та на високу якість задарма годі сподіватись. Багато серверів можуть виявитись повільними, а щоб отримати гарну швидкість доведеться заплатити. На фоні аналогічних сервісів ціни досить приємні, особливо при купівлі на 2 роки. Hide.me VPN доступний для популярних браузерів, мобільних пристроїв. Створювати акаунт для безплатного доступу не обов’язково, достатньо просто завантажити програму.

Переваги:

  • Безлімітний безплатний тариф і невисокі ціни

Недоліки:

  • Чимало безплатних серверів недоступні або надто повільні

Ціна:

  • Від 2.22$ до 9.95$ в місяць

Thunder VPN

Топ 10 кращих VPN сервісів

Хороший VPN з безплатним тарифом, який пропонує хоч і невисоку швидкість з’єднання, але стабільний доступ до безплатних серверів. Не витрачаючи жодної копійки можна комфортно користуватись цією мережею. Розробники розраховують на аудиторію з мобільних девайсів (Android та iOS), тому в сервісу навіть немає власного сайту, як наслідок, програм для комп’ютерів.

Обмежень на трафік немає, зате в безплатному тарифі доступно лише 4 країни та обмежена швидкість завантаження (віддача значно краща). Для економних користувачів є можливість оплатити тиждень преміум доступу.

Переваги:

  • Безлімітний безплатний тариф і невисокі регіональні ціни;

Недоліки:

  • Доступність лише для мобільних пристроїв;

Ціна:

  • Від 87.49 грн до 349.99 грн в місяць;

Proton VPN

Топ 10 кращих VPN сервісів

Безплатний тариф цієї віртуальної приватної мережі пропонує гарну швидкість – під час тестування отримали до 80 Мбіт/с на завантаження. При цьому немає жодних обмежень трафіку і нав’язливої реклами. Можна користуватись Proton VPN у своє задоволення, але безплатно доступна лише одна локація для телефону і три для ПК.

Реєструватись обов’язково потрібно, причому в ручному режимі – зайти з допомогою Google акаунта не вийде. Преміум підписка коштує не дешево, та дає необмежений доступ до всіх серверів в 70 країнах, серед яких є Україна.

Переваги:

  • Безлімітний безплатний тариф і хороша швидкість;

Недоліки:

  • Висока вартість підписки та лише один безплатний сервер для смартфонів;

Ціна:

  • Від 4.99€ до 12.99€ в місяць;

Snap Master VPN

Топ 10 кращих VPN сервісів

Ще один швидкісний VPN не необмеженим доступом в безплатному тарифі. Швидкість з’єднання з німецьким сервером склала майже 90 Мбіт/с, що дуже тішить на фоні необмеженого трафіку. Додаток для Android іноді показує рекламу на весь екран, але не надто нав’язливу, бо її можна відразу закрити без очікування.

Вибір безплатних локацій щедрий: є сервери з США, Сінгапуру, Нідерландів, Великої Британії, Канади. Snap Master VPN доступний лише для мобільних пристроїв Android, тому любителі морально застарілої електроніки (комп’ютери) не зможуть скористатись цим чудовим сервісом.

Переваги:

  • Безлімітний безплатний тариф, вибір серверів і висока швидкість;

Недоліки:

  • Доступність лише для мобільних пристроїв, реклама;

Ціна:

  • Від 108,33 грн до 423.99 грн в місяць;

Turbo VPN

Топ 10 кращих VPN сервісів

Популярна мережа Turbo VPN має кілька серверів в безплатному тарифі на вибір. Без підписки швидкість невисока, особливо вхідна (віддача до 10 разів краща). Платний тариф розблоковує доступ до всіх країн, забезпечує вищу швидкість і відсутність реклами. Приємно ще й те, що не потрібно реєструватися для безплатного використання. Якби швидкість завантаження була дещо вищою, а реклами трохи менше, то цей VPN можна було б вважати одним з найкращих.

Переваги:

  • Безлімітний безплатний тариф з кількома серверами на вибір;

Недоліки:

  • Невисока вхідна швидкість безплатного тарифу, реклама;

Ціна:

  • Від 3.33$ до 11.99$ в місяць;

Planet VPN

Топ 10 кращих VPN сервісів

Ще один цікавий VPN сервіс з необмеженим доступом в безплатному тарифі. Користувач може вибирати з кількох доступних серверів і при цьому отримати адекватну швидкість на завантаження і віддачу (під час тестів отримали до 20 Мбіт/с).

Planet VPN є одним з найдешевших на ринку, якщо оплатити підписку відразу на три роки – за таких умов вийде, що користувач витрачає лише 2 долари в місяць. Сервіс також пропонує ряд бонусів для платних передплатників у вигляді ігрових серверів, 60+ локацій і кращу швидкість.

Переваги:

  • Безлімітний безплатний тариф з кількома серверами на вибір, низька вартість;

Недоліки:

  • Не найкраща швидкість без преміуму,

Ціна:

  • Від 1.99$ до 9.99$ в місяць;

Proxy Master VPN

Топ 10 кращих VPN сервісів

Ця віртуальна приватна мережа приємно здивувала своєю швидкістю в безплатному тарифі. Саме тут відчули обмеження Wi-Fi тарифу провайдера, адже з Proxy Master VPN вдалося отримати 92-94 Мбіт/с із 94 можливих (кабелем до ПК).

Програма доступна для комп’ютера і смартфонів, а реєстрація для безоплатного використання не потрібна. Платна підписка додає більше серверів, відкриває доступ до Smart DNS та інших корисних функцій, хоча коштує відносно дорого.

Переваги:

  • Безлімітний безплатний тариф з кількома серверами на вибір, хороша швидкість;

Недоліки:

  • Висока вартість підписки;

Ціна:

  • Від 4.99$ до 19.99$ в місяць;

Touch VPN

Топ 10 кращих VPN сервісів

Швидкісний (30-90 Мбіт/с) VPN сервіс з широким вибором безплатних локацій, хоча деякі з них працюють відверто повільно, а інші на диво швидко. Платний тариф пропонує значно більше серверів в різних країнах, трафік безлімітний для всіх користувачів, навіть без підписки, та невідомо чи весь час буде висока швидкість в безплатному тарифі.Наприклад, після завантаження великої кількості даних.

Touch VPN доступний для різних платформ, в тому числі Apple Mac. З неприємного – це єдина програма зі списку, яка зуміла зависнути під час тестування.

Переваги:

  • Безлімітний безплатний тариф з кількома серверами на вибір;

Недоліки:

  • В безплатному тарифі деякі сервери надто повільні;

Ціна:

  • Від 154.16 грн до 259.99 грн в місяць;

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: