Партнерський проект Партнерський проект 26.04.2023 о 17:59 comment views icon

Як убезпечити скутер від крадіжки: 4 простих правила, які допоможуть відлякати злодіїв

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/02/favicon-itc-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/02/favicon-itc-96x96.png *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/02/favicon-itc-96x96.png

Як убезпечити скутер від крадіжки: 4 простих правила, які допоможуть відлякати злодіїв

Про викрадення скутерів заяви надходять не рідше, ніж про викрадення автомобілів: найчастіше їх крадуть навесні чи влітку. Про захист транспорту можна подбати ще до того, як ви його купили.

У партнерському матеріалі з магазином мотозапчастин Motozilla його команда розповідає, яких правил варто дотримуватися, щоб захистити скутер від викрадення.

Партнерський матеріал?
  1. Унікальність деталей

Злодіїв можуть зупинити незвичайні деталі: якщо скутер буде оснащений кумедним сідлом, яке нелегко буде замінити на нове, ніжками особливої форми або іншими незвичайними зовнішніми деталями. Тоді викрадати ваш унікальний транспорт не спаде на думку жодному злодію при розумі.

Помітити викрадений скутер з такими особливостями буде досить легко, особливо якщо ви під’єднаєте до пошуків правоохоронні органи. Адже, крім усіх необхідних формальностей, ваш викрадений транспорт заносять до бази сервісного центру МВС. Його шукатимуть за всіма вказаними прикметами: у такому разі ймовірність того, що його знайдуть, підвищується в багато разів.

  1. Фарбування

Щоб скутер було простіше знайти в разі викрадення, у нього мають бути свої особливості – причому такі, щоб викрадачу було важко їх змінити. Але, навіть якщо вам не вдалося купити унікальний транспорт, створіть імідж для машини самі. Вам не знадобиться на це багато грошей, головне – проявіть фантазію.

Рекомендуємо перед початком сезону й ТО спеціально міняти стокові деталі та вибирати яскраві запчастини для скутера, які впадатимуть у вічі: червоні амортизатори, зелене кермо, різноколірні спиці, циліндр, пофарбований у рожевий колір, і не тільки. Достатньо хоча б пари таких компонентів.

Також скутер можна зробити ексклюзивним самостійно: наприклад, нанесіть яскравий напис на бак та облицювання так, щоб його неможливо було затерти або зафарбувати. Наприклад, ось такою фарбою.

Чим яскравіший і цікавіший малюнок, тим простіше буде розпізнати скутер під час пошуків. Але в деяких випадках такий ексклюзив може коштувати круглу суму. Тому, якщо не готові багато витрачати, поміняйте, наприклад, колір коліс – пофарбуйте диски, спиці або купіть на них кольорові накладки. Ще можна нанести гравіювання на інтегровані деталі – мотор чи раму.

Вибрати колір фарби або яскраві запчастини можна за посиланням

  1. Противикрадні засоби

Ще один важливий момент – покупка противикрадних девайсів. Зараз їх різновиди можна перераховувати довго, але основна частина таких пристроїв кріпиться на кермо та колеса і блокує їх за допомогою замка. Втім, це для викрадача, у якого є пила чи кусачки, роботи всього на годину-півтори, не більше.

Тому краще подумати про досконаліший засіб – сигналізацію, хоча вона й коштуватиме трохи дорожче. Розташувати її слід у важкодоступному місці, десь усередині – під сидінням, рамою, у багажнику, усередині колеса тощо. Поки викрадач дістанеться вимикача самотужки, сигналізація встигне привернути увагу. Також радимо сміливо ставити разом і сигналку, і залізо – це досить надійне поєднання.

Підібрати противикрадний девайс та подивитися каталог запчастин можна тут

 

  1. Стоянка

Дуже часто власники скутерів грубо порушують правила безпеки стоянки: ставлять транспорт біля будинку або біля під’їзду, хоч це велика дурість. Найоптимальніше місце – стоянки або паркувальні майданчики, а якщо дозволять фінанси, то краще за свій гараж немає нічого.

Коли вибираєте стоянку, зверніть увагу на вартість і розташування. Скупитися в цій справі не варто – краще витратитися один раз, ніж потім підбирати собі новий скутер.

Найзручніший вибір – муніципальна стоянка. Мінус її лише один, але великий – вона дуже часто може знаходитися за кілометр від вашого будинку чи ще далі. Але якщо вам пощастило і ви потрапили на таку стоянку, то ставте скутер біля гарного лімузина, бажано подорожче. Тому що за такою машиною сторожі стежитимуть в обидва ока, і ваш транспорт теж не залишиться без нагляду.

Що стосується гаража, то краще взяти десь недалеко від будинку. Зазвичай їхня вартість варіюється від однієї до п’ятнадцяти тисяч доларів.

Перейти до магазину

 

Стаття з партнерськими посиланнямиЦей матеріал містить посилання на партнерів — це не впливає на контент та політику редакції, проте дає виданню можливості для розвитку.

Це партнерський матеріал. Інформацію для цього матеріалу надав партнер.
Редакція відповідає за відповідність стилістики редакційним стандартам.
Замовити матеріал про вас у форматі PR-статті ви можете тут.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: