Новини Технології 03.06.2022 о 18:12 comment views icon

Американська Westinghouse буде постачати ядерне паливо для всіх АЕС Україні та створить в нашій країні інженерно-технічний центр

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg
Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

ДП «НАЕК «Енергоатом» та Westinghouse Electric Company на майданчику Хмельницької АЕС підписали три угоди: про постачання ядерного палива для всіх атомних електростанцій України; про збільшення кількості енергоблоків АЕС, що будуватимуться за технологією АР1000 в Україні; про створення інженерно-технічного центру Westinghouse в Україні.

У присутності Міністра енергетики України Германа Галущенка та Надзвичайного і Повноважного посла Швеції в Україні Тобіаса Тиберга зазначені Угоди підписали президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін, президент і головний виконавчий директор Westinghouse Electric Company Патрік Фрегмен та віцепрезидент і керівний директор Westinghouse Азіз Даг.

У зв‘язку з відмовою від закупівлі російського ядерного палива Енергоатом домовився зі своїм стратегічним партнером – компанією Westinghouse «Вестінгауз» – про збільшення обсягів постачання американського ядерного палива для потреб всіх українських АЕС.

Йдеться про забезпечення палива як вже працюючих енергоблоків, так і тих, які компанії у співпраці планують побудувати в Україні. Паливо постачатиметься з виробничого майданчика Westinghouse у Вестеросі (Швеція). При цьому виробництво компонентів тепловидільних збірок відбуватиметься в Україні на базі одного з відокремлених підрозділів НАЕК «Енергоатом», який наразі завершує кваліфікацію з виробництва голівок і хвостовиків для палива Westinghouse.

В рамках співпраці щодо будівництва нових енергоблоків АЕС в Україні за технологією АР1000 Енергоатом та Westinghouse домовилися про збільшення їх кількості з 5-ти до 9-ти блоків. АР1000 є перевіреним реактором покоління III+ з унікальними повністю пасивними системами безпеки, модульною стандартною конструкцією, кращими в галузі експлуатаційними характеристиками та можливістю працювати в режимі маневрування.

Обидві компанії також підтвердили свій намір створити інженерно-технічний центр Westinghouse в Україні, який займатиметься інженерно-технічним і технологічним супроводженням будівництва та експлуатації енергоблоків АР1000 в Україні, а також майбутньою програмою виведення з експлуатації блоків українських АЕС.

Бізнес англійська.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс

Американська Westinghouse буде постачати ядерне паливо для всіх АЕС Україні та створить в нашій країні інженерно-технічний центр

За словами Міністра енергетики України Германа Галущенка, укладені між Енергоатомом та Westinghouse домовленості є черговим потужним кроком на шляху енергонезалежності нашої держави та її безвуглецевого майбутнього. Вони відкривають величезний потенціал постачання української електроенергії до країн Європи, що сприятиме зменшенню їхньої залежності від російських енергоносіїв.

«Ми осучаснимо наш парк атомних енергоблоків, що вироблятимуть чисту, безпечну та надійну енергію без жодного впливу росії. У перспективі Україна може стати ключовим постачальником електроенергії в Європу. Створення спільного з Енергоатомом потужного інженерно-технічного центру Westinghouse в Україні ми розглядаємо як довіру та визнання високого рівня вітчизняної ядерної науки, кваліфікації українських інженерів-атомників та потужний фундамент для розвитку ядерної енергетики України на десятиріччя вперед на основі найсучасніших технологій. Впевнений, що ми виправдаємо цю довіру. Дякую нашим американським партнерам за багаторічну плідну співпрацю і надійну підтримку України під час війни», – зазначив Герман Галущенко.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: