Новини Новини 13.10.2022 о 17:27 comment views icon

BMW за прикладом Tesla запустить сервіс AirConsole з автомобільними іграми — вже в 2023 році

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

BMW Group заявила про співпрацю з AirConsole із запуску казуальних ігор у своїх автомобілях вже наступного року. Для використання хмарного ігрового сервісу в машинах не знадобиться підключення ігрових контролерів – усі функції візьме на себе звичайний смартфон.

BMW Group стверджує, що інтеграція ігор AirConsole буде чудово працювати з вигнутим дисплеєм автомобілів, забезпечуючи захоплюючий та сучасний ігровий процес.

“З AirConsole ми будемо використовувати інноваційні технології в поєднанні з широким спектром веселих і багатокористувацьких ігор. Це зробить момент очікування всередині автомобіля (наприклад під час підзарядки) набагато приємнішим”, – сказав Стефан Дюрач з BMW Group.

Справді, поява електромобілів на ринку породила нові питання – наприклад, чим зайнятися доки машина заряджається. Незважаючи на те, що вдосконалення інфраструктури та досягнення в галузі акумуляторних технологій скоротили процес зарядки на багато хвилин – залишається ще багато часу, який необхідно “вбити”, тому водії та пасажири покладаються на виробників автомобілів у розробці творчих рішень.

В електромобілях Tesla вже давно є ігри, але нещодавно компанія активізувала свої плани. Минулого року на презентації Model S Plaid вона оголосила, що електромобілі тепер будуть оснащені одними з кращих ігрових процесорів і технологій у світі. Також генеральний директор Tesla Ілон Маск повідомляв, що компанія “добилася прогресу в інтеграції Steam” і обіцяв продемонструвати це найближчими місяцями (чого не сталося). Steam підтримується у Windows, macOS, Linux, iOS та Android, і на цій платформі працюють такі ігри, як Apex Legends, PUBG та Counter-Strike.

Очевидно, BMW готується зробити те саме, інтегруючи AirConsole у свої автомобілі. Ентоні Кліко, генеральний директор N-Dream, компанії, що розробила AirConsole, сказав, що автомобільні розваги зазнають революції, а інженерія BMW підходить до них якнайбільше.

Курс Python від Mate academy.
Python дозволяє тобі не тільки розробляти сайти та займатись аналітикою даних, а ще й будувати алгоритми, тестувати програми та навіть створювати штучні інтелекти. Стань різноплановим фахівцем!
Реєстрація на курс

“Ми пишаємося тим, що разом із BMW запускаємо ігри в автомобілях, і раді створювати нові продукти для таких розваг. Геніальна архітектура у поєднанні з простотою доступу до нашої платформи змінить розваги людей в автомобілях”, – сказав Кліко.

Весь процес простий та оптимізований: гравцям просто потрібно відсканувати QR-код в автомобілі за допомогою свого смартфона та виконати з’єднання. Потім смартфон працюватиме в ролі контролера, а вигнутий дисплей BMW стане ігровим монітором.

BMW последует примеру Tesla и запустит сервис AirConsole с автомобильными играми уже в 2023 году

AirConsole надає ігри через Інтернет і має бібліотеку з більш ніж 180 іграми, доступними у версії для ПК – проте тут немає якихось більш-менш відомих ігор. Для порівняння, з 2019 року в інформаційно-розважальній системі Tesla була зростаюча бібліотека встановлених ігор: все починалося з Cuphead та Beach Buggy Racing 2, а потім додалися інші, такі як Sonic the Hedgehog та Stardew Valley. Маск також обіцяв, що висококласні ігри для ПК, такі як Witcher 3 та Cyberpunk 2077, з’являться на нових автомобілях Model S та Model X, оснащених дискретним графічним процесором AMD RDNA 2.

У коментарі The Verge публіцист Білал Махмуд сказав, що AirConsole спочатку з’явиться в новому BMW 7 Серії, оскільки це єдиний поточний автомобіль автовиробника, здатний працювати з іграми. Це вказує на те, що деякі сучасні автомобілі з новим вигнутим дисплеєм, такі як XDrive 50, не отримають ігри через бездротове оновлення, проте не виключається можливість модернізації обладнання.

Курс Python від Mate academy.
Python дозволяє тобі не тільки розробляти сайти та займатись аналітикою даних, а ще й будувати алгоритми, тестувати програми та навіть створювати штучні інтелекти. Стань різноплановим фахівцем!
Реєстрація на курс

З появою масивних екранів у більшій кількості автомобілів можна очікувати, що все більше автовиробників підуть шляхом уже пройденим Tesla. Хоча портативні пристрої, такі як Nintendo Switch або Steam Deck, підтримують ігри з 3D-графікою та достатню кількість хмарних ігрових сервісів – тому важко уявити, що хтось вибере скромний клон Smash Bros., тільки тому, що він вбудований у їхній BMW.

Нагадаємо, раніше Tesla додала функцію Passenger Play, яка дозволила водіям використовувати ігри, коли автомобіль перебуває в русі, але зіткнувшись з критикою з боку Національної адміністрації безпеки дорожнього руху (NHTSA), Tesla відмовилася від цієї інновації.

Джерело: Teslarati, The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: