Новини Ігри 11.07.2023 о 16:01 comment views icon

Denuvo стверджує, що її система DRM-захисту не знижує продуктивність ігор

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Denuvo стверджує, що її ПЗ для управління цифровими правами (DRM) не впливає на продуктивність в іграх, в яких воно використовується.

Denuvo — дуже популярна система захисту від піратства серед видавців, яка в останні роки досягла величезного успіху. Однак в ігрової спільноти враження від Denuvo далеко не найкращі. DRM-система отримала неймовірно погану репутацію через зниження продуктивності в іграх та вплив на можливість використання модів.

З усім тим, Стів Х’юїн, головний операційний директор з відеоігор компанії Irdeto, якій належить Denuvo, стверджує, що заяви гравців про зниження продуктивності дуже далекі від істини. Він пояснив, що геймери майже ніколи не отримують доступ до однієї збірки гри як з активним DRM-захистом, так і без неї.

Часто розробники видаляють Denuvo через місяці чи роки. Але фактично це вже зовсім інша збірка гри, яка отримала низку виправлень, покращень та оптимізації від розробників, що робить гру кращою. В результаті геймери порівнюють ранню версію гри з DRM Denuvo і пізнішу оптимізовану версію без системи захисту, але не беруть до уваги будь-які інші зміни.

Стів Хьюїн стверджує, що команда Denuvo докладає зусиль для забезпечення безпеки та перевірки продуктивності гри, щоб переконатися, що DRM жодним чином не знижує продуктивність. Він зазначив, що Denuvo є позитивною силою в ігровій спільноті в цілому, оскільки технології боротьби з піратством приносять користь гравцям та захищають інвестиції видавців.

Х’юїн додав, що чудово усвідомлює недовіру ігрової спільноти до Denuvo, навіть якщо заяви про продуктивність реальні. Щоб підтвердити істинність своїх заяв, компанія Irdeto працює над програмою, яка дасть ЗМІ можливість протестувати гру як з DRM Denuvo, так і без нього. Він вважає, що такий підхід дозволить відновити репутацію Denuvo.

Онлайн-курс "QA Automation" від robot_dreams.
Це 70% практики, 30% теорії та проєкт у портфоліо.Навчіться запускати перевірку сотень опцій одночасно, натиснувши лише одну кнопку.
Детальніше про курс

Джерело: tomshardware


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: