Новини Україна 22.06.2023 о 12:32 comment views icon

Е-квиток у Львові: до кінця 2023-го року безготівкова оплата буде доступна в усьому громадському транспорті міста

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Електронний квиток введуть в обіг у всьому громадському транспорті Львова вже до кінця поточного року, повідомляє видання «‎Твоє місто» з посиланням на заступницю міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірину Маруняк.

Тестування електронної оплати вже проводиться на трьох маршрутах громадського транспорту, які обслуговують 28 автобусів, і триватиме до 30 червня. Контролюють процес інспектори ЛКП «Львівавтодор» за допомогою переносних зчитувальних пристроїв.

«Ми хочемо протестувати систему та навчити людей користуватися електронним квитком так, щоб ми розуміли, що система працює якісно і не має ніяких недоліків. Тоді ми впровадимо повністю е-квиток у всіх наших видах громадського транспорту», – зазначила Ірина Маруняк.

Вона також додала, що е-квиток у всіх видах транспорту та на всіх маршрутах Львова «‎однозначно введуть до кінця цього року».

У місті наразі триває перший етап впровадження електронного квитка у громадському транспорті під назвою «освіта пільговика». Фахівці тестують обладнання та завершують друк транспортних карток для пільгових категорій населення.

Керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради Олег Забарило раніше повідомив, що процес був ускладнений воєнним станом. Через повномасштабне вторгнення росії посольство Чехії відкликало підрядника, який у другій половині лютого якраз працював над обладнанням для здійснення безготівкової оплати.

В маршрутних таксі столиці також вже незабаром можуть з’явитися валідатори – перший, у тестовому режимі, запрацював у маршрутці №444 сполученням ст. м. Виставковий центр – вул. Метрологічна наприкінці травня.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: