Новини Технології 02.05.2024 о 12:11 comment views icon

Електронний кабінет військовозобовʼязаного запустять 18 травня — через застосунки в App Store і Google Play Market

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Електронний кабінет військовозобовʼязаного запустять 18 травня — через застосунки в App Store і Google Play Market

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

В ефірі «Радіо Свобода» заступниця міністра оборони України Катерина Чорногоренко розповіла, що електронний кабінет військовозобов’язаного запрацює з 18 травня. Українці зможуть повідомити власні дані без візиту до ТЦК через застосунок для Android або iPhone.

Програма для військовозобов’язаних буде доступною для встановлення на смартфон в Play Market та App Store. За кілька хвилин після авторизації стане зрозуміло, чи має держава усю необхідну інформацію для обліку зобов’язаного.

Під час налаштування програма запитує номер телефону, e-mail та фактичну адресу проживання. Застосунок здійснюватиме доступ до бази «Оберіг», тож можна буде побачити, що відомо військовим органам про людину. З ТЦК може надійти додатковий запит щодо уточнення даних. Громадяни України за кордоном також зможуть скористуватися електронним кабінетом. У Міноборони очікують популярність саме цієї послуги.

Але застосунок поки не готовий, і команда розробників працює в авральному режимі. Втім, Катерина Чорногоренко впевнена, що до 18 травня, коли набуде чинності новий мобілізаційний закон, все буде готово. Нагадаємо, після цієї дати чоловіки віком від 18 до 60 років матимуть 60 днів на оновлення своїх даних у ТЦК.

«Йдеться про потенціал мобілізації»: Україна не планує примусово повертати українців із ЄС

Курс English For IT: Communication від Enlgish4IT.
Почни легко працювати та спілкуватися з мультикультурними командами та міжнародними клієнтами. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Інформація про курс

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: