Новини Технології 13.10.2022 о 14:41 comment views icon

Греція вперше в історії споживала лише енергію з відновлюваних джерел — протягом 5 годин галузь забезпечувала 100% потреб країни та оновила рекорд генерації

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

IPTO (незалежний оператор електропередачі Греції) заявив, що минулого тижня країна вперше повністю працювала на відновлюваних джерелах енергії — вони забезпечували 100% виробництва електроенергії в Греції протягом як мінімум п’яти годин, досягнувши рекордного рівня у 3106 мегават-годин.

За даними грецького екологічного аналітичного центру The Green Tank, на початку року на сонячну, вітрову та гідроелектроенергію припадало 46% національного енергетичного балансу порівняно з 42% за той же період у 2021 році.

“Європейські країни швидко переходять від викопного палива до дешевої відновлюваної електроенергії. Рівень, досягнутий Грецією, доводить, що електроенергетична мережа з величезним переважанням відновлюваних джерел енергії вже зовсім поруч”, — каже Елізабет Кремона, фахівець енергетичного аналітичного центру.

Це важливий етап в історії електроенергетичної системи країни, і він слідує за не менш приємними новинами про те, що відновлювані джерела енергії повністю задовольнили зростання світового попиту на електроенергію у першій половині 2022 року.

Курс QA від CyberBionic Systematics.
Цей курс - шанс потрапити в IT, не вивчаючи програмування.
Реєстрація на курс

Однак перехід Греції на “зелену” енергію був непростим. Як і інші європейські країни, вона скоротила свою залежність від російського газу після початку війни в Україні, збільшивши імпорт зрідженого природного газу для задоволення своїх потреб, а також збільшивши видобуток вугілля, відсунувши свій план “декарбонізації” (зниження викидів парникових газів).

Греція прагне залучити близько 30 мільярдів євро з європейських фондів та приватних інвестицій для модернізації своєї електромережі та більш ніж удвічі збільшити свої потужності у галузі зеленої енергії, щоб до 2030 року вони становили не менше 70% її енергетичного балансу. Країна планує збільшити встановлену потужність джерел відновлюваної енергії до 25 ГВт з приблизно 10 ГВт доступних зараз, але аналітики кажуть, що Афіни можуть досягти цієї мети раніше.

Джерело: Reuters

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: