Новини Україна 11.11.2022 о 17:07 comment views icon

«Херсон – це Україна!» – до деокупації міста «Укрпошта» підготувала нову марку

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

У зв’язку із втечею російських загарбників з правого берега Дніпра в Херсонській області компанія «Укрпошта» оперативно підготувала нову марку, присвячену місту-герою. Символічна марка «Херсон – це Україна!» надійде в продаж разом з конвертом «Перший день», немаркованим художнім конвертом та карткою.

«Це перша поштова марка, яка присвячена місту-герою, після якої однозначно з’являться й інші героїчні міста. І хоч офіційно ще не оголошено про звільнення Херсона, за старою доброю традицією, започаткованою ще з кораблем, – іноді марки виходять на декілька днів раніше події, адже в Укрпошті точно знають, що наші військові – найкращі, а деокупація, то лише питання часу. Цього року ми не змогли насолодитися херсонськими кавунами, але поштова філателія не може залишити українців без одного із символів Херсонщини, тому саме скибки кавуна з додатковими художніми сюжетами можна буде побачити на новій поштовій марці», – прокоментував генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський.

Тираж марки «Херсон – це Україна!» становить 150 тис. маркових аркушів або 900 тис. поштових марок. Номінальна вартість марки U, що дорівнює вартості 12 грн за марку або 72 грн за аркуш з 6 марок. Автором випуску став Андрій Сагач.

«Херсон – це Україна!» – к деоккупации города «Укрпошта» подготовила новую марку

Центральним об’єктом на поштовій марці «Херсон – це Україна!» зображено скибку кавуна – символ Херсона і Херсонщини. Насіння кавуна представлено у вигляді ракет, якими російські загарбники обстрілювали Херсонщину. На скибці кавуна художник зобразив сюжети, які супроводжували тимчасову окупацію міста: протести мирних городян, будівлі у вогні, тортури, які вчиняли російські солдати проти місцевого населення й особливо активістів.

На марковому аркуші представлена карта України із позначенням звільненого ЗСУ міста-героя Херсона. Крім того, на конверті «Перший день» зображено українського військового, який за аналогією зі скибкою кавуна повертає на місце тимчасово окуповану частину України. На немаркованому художньому конверті проілюстрована хроніка періоду тимчасової анексії міста  – протести мешканців Херсону проти окупаційних військ.

«Херсон – це Україна!» – к деоккупации города «Укрпошта» подготовила новую марку

Детальна інформація щодо дати виходу марки та умов продажу буде оприлюднена додатково. Але найбільше нетерплячі вже можуть оформити передзамовлення за наступною адресою. Набір включає: марковий аркуш, конверт та листівку. Набір «Херсон – це Україна!» можна замовити лише окремим замовленням.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: